kat

Min nabo beskylder mig for at være dyremishandler

Min nabo fodrer min kat, fordi hun tror, at jeg ikke giver den nok mad. Jeg prøver at sige til hende, at den bliver overfordret, men hun bliver ved, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om naboer og kæledyr

Jeg er flyttet ind i en boligforening, hvor de tillader dyr. Jeg har en hund på ti år og en kat på otte, og jeg har ventet længe på, at der skulle komme en ledig lejlighed i netop denne ejendom. Jeg er rigtig glad for stedet, og jeg nyder beliggenheden med naturen lige udenfor, hvor jeg går lange ture med hunden. Til gengæld synes jeg, at en af mine naboer blander sig for meget i, hvordan mine dyr har det.

Jeg har flere gange været udsat for, at min overbo har lagt foder ud til min kat, når jeg lukker ham ud i haven om morgenen. Hun har nu også et par gange sendt mig sms’er om, at katten går og jamrer af sult, når jeg ikke er hjemme. Jeg har så – på en pæn måde – skrevet tilbage til hende, at min kat får rigeligt at spise, men at han bare snakker, fordi han elsker menneskelig kontakt. Jeg har også skrevet, og at det er et problem, hvis flere fodrer ham, fordi han så bliver for tyk, men det trænger tilsyneladende ikke ind. Forleden aften kom jeg nemlig hjem fra en fødselsdag ved 22-tiden, og foran min hoveddør, som vender direkte ud til gårdhaven, lå en stor bunke kattemad strøet ud på stien ind til min hoveddør. Det havde regnet, og det hele er blevet temmelig ulækkert, og så blev jeg ærlig talt sur.

Jeg aner ikke, hvad jeg skal jeg stille op med hende, så hun forstår, at hun skal stoppe med at blande sig i, hvordan jeg fodrer min kat. Jeg ved, at der ikke skal meget til, før man har ufred med naboerne, og derfor har jeg holdt mig tilbage med en reaktion. Har du et råd til, hvordan jeg håndterer det her uden at skabe ufred?

Vibeke Dorph råder til at tage konflikten ansigt til ansigt

Den umiddelbar letteste måde at kommunikere med sine omgivelser på er via sociale medier, men det er desværre også den dårligste, når det gælder om at løse konflikter. For der er altså forskel på at stå ansigt til ansigt med et andet menneske og give og modtage en besked end at gøre det f.eks. som her pr. sms. Vi mennesker har det nemlig med at læse og forstå tingene, så det passer ind i vores eget kram. Sker kommunikationen via et par linjer på en sms, så er det ofte modtageren og ikke afsenderen, der ender med at bestemme indholdet, fordi modtageren tolker beskeden, så det passer ind i egen dagsorden. Jeg tænker, at det da også er det, der sker her.

Din overbo har læst din besked som et fattigt forsvar og en dårlig undskyldning for, at du ikke kan passe din kat. Hun har tydeligvis stadigvæk ikke forstået, at du, der har haft kat i mange år, fuldt ud er i stand til at tage vare på dine kæledyr. Derfor er mit råd da også til dig, at du, i stedet for at gemme dig bag din telefonskærm, tager de sikkert ti trin op ad trappen og banker på din overbos dør. Fortæl hende venligt og indlevende om din mangeårige erfaring med kæledyr og katte især og få hende ad den vej til at forstå, at du kattepasser-mæssigt er hende langt overlegen. Og husk så fremover, at vil du løse en (nabo)konflikt, så gør det ansigt til ansigt. Lad være med at gøre det via sms – medmindre du altså ønsker mere ballade i dit liv.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.

Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.