Mand keder sig ved middagsbordet

Vores svigersøn undgår os

Vores svigersøn synes at kede sig hver gang, han og vores udeboende datter kommer på besøg til middag. Vi er en familie, som altid er der for hinanden, og vi er derfor ærgelige over, at han ikke gider os, hvad gør vi? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om distræt svigersøn

Vi er en lille familie, som godt kan lide at være der for hinanden. Vi har tre efterhånden voksne børn, hvoraf den ene lige er flyttet i hus med sin kæreste. De har det godt sammen, og vi blander os ikke i deres liv, men hjælper dem med bl.a. at vaske vinduer, male og passe hunden.

Hvis min datter og kæresten kommer forbi, så er de altid velkomne til at spise med, da vi bor lige i nærheden.

Tidligere så vi dem tit hjemme hos os sammen, men nu er det ofte kun vores datter som kommer forbi. Hun ringer så nogle gange til kæresten og spørger, om han kommer over og spiser, og det gør han så. Her kan vi dog mærke, at han keder sig i vores selskab, og sådan har det ikke altid været. Vi inviterer dem også en gang imellem, men følelsen af, at han ikke rigtig har lyst til at være her slider på os.

Vi vil ikke bekymre vores datter ved at spørge hende, men vi er kede af, at det er sådan, for han er en sød fyr, der er glad for hende. Vi prøver og prøver, men samtalen dør, hver gang. Det virker til, at hans tanker er helt andre steder. Det skal siges, at han godt kan være bedrevidende, og at det kan forstærke følelsen af, at han ikke gider os. Håber du kan give os et godt råd eller måske en idé til, hvordan vi får vækket ham? Det skal siges, at han selv har en mindre familie, som han ikke ser så tit.

Vibeke Dorph råder til at se tiden an

Nu er jeg jo desværre ikke synsk, og jeg kan ikke give dig en helt præcis forklaring på, hvorfor din svigersøn keder sig i jeres selskab. Jeg har dog et par bud på, hvorfor det forholder sig sådan.

For det første slår det mig, at nu da din datter og svigersøn har fået deres eget hjem, så er det måske også der, din svigersøn foretrækker at opholde sig og indtage sine måltider. Det kan jeg egentlig godt sætte mig ind i, det med at få sit eget er ganske spændende, og måske føler han, at det er lidt af et tilbageskridt, hvis han i stedet fortsat skal indtage middagsmaden hjemme hos sin kærestes forældre.

Derudover er der også stor forskelle på, hvor meget familier omgås hinanden. Det lyder til, at din svigersøn har en familie, som han ser knap så tit, som din datter ser jer. Derfor finder han det måske underligt, at I skal ses så tit, fordi det ikke er det, han har vant til og har lyst til, og det er jo egentlig noget, han selv må om.

Under alle omstændigheder så synes jeg, at du skal se tiden an. Alt er nyt, din datter skal vænne sig til at være flyttet sammen med sin kæreste, og du skal vænne dig til, at hun ikke fylder så meget I jeres liv længere.

Prøv derfor at lade være med at læg for meget i hans opførsel. Skulle din svigersøn blive ved med at virke vranten, så spørg ham forsigtigt, om der er noget galt, det kunne jo rent faktisk også handle om alt muligt andet end lige jer.

Men tøv en kende, mange problemer løser sig selv hen ad vejen, det her kunne efter min mening sagtens vise sig at være et af dem.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.

Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.