Brug din kvindelighed

Brug din kvindelighed

Mange efterlyser balance i deres liv – og ligevægt mellem feminine og maskuline sider, som begge køn indeholder, hører til i den kategori. Kig på listen nedenfor, og se hvilke kvaliteter, der fylder i dit liv. Læs listen uden at dømme, for ingen kvaliteter er bedre end andre, og alle har samtlige egenskaber i sig – måske skal vi bare lære at bruge dem.

7 feminine sider:
Åbenhed
Fleksibilitet
Tilgivelse
Hengivelse
Omskiftelighed (fra vred til glad til irriteret osv.)
Omsorgsfuld
Forfinet
  7 maskuline sider:
Handlekraft
Dominans
Stabilitet
Kontrol
Ro
Styrke
Firkantethed

Hvad er din reaktion på listen?

Fakta

Lifecoach

Sofia Manning

Øvelse:

Tag et kig på de syv feminine kvaliteter og spørg dig selv: Hvordan kan jeg invitere disse sider af mig selv mere ind i min hverdag? Fremtidsforskere peger på, at feminine kvaliteter vil fylde i fremtidens forretningsverden, netop fordi de kan noget andet og vigtigt i forhold til det mere „maskuline paradigme“. Hvad gør du, hvis du har lyst til at (gen)finde mere feminine sider?

Privat: Er du i et parforhold, så prøv i en uge at lade ham komme mere på banen. Du inviterer, men lader ham manifestere. Hvis du gerne vil have, at han lukker døren, så det ikke trækker, så udtryk f.eks. hvilken følelse du oplever f.eks. „her er koldt“, i stedet for at give ham en ordre (a la „luk døren“). Som mand vil han gerne gøre dig glad og sørge for, at du ikke fryser. Så i stedet for at han bliver irriteret over „ordren“, giver du ham chancen for at gøre dig glad.

På arbejde: Bed om – og tag imod hjælp. Sig „det kan jeg ikke finde ud af“, „det ved jeg ikke“ eller „ja tak, jeg kan godt bruge lidt hjælp“. Hvor ofte har du ikke oplevet, at en venlig kollega tilbyder sin hjælp, fordi du har travlt eller er tæt på en deadline, men i stedet for at tage imod og åbne op takker du venligt nej til hjælpen og klarer det hele selv. Mange kvinder i dag kan det hele selv, men vil du opnå balance mellem det feminine og det maskuline, kan det være rigtigt godt for dig en gang imellem at læne dig tilbage og tage imod.

Mange af mine kvindelige klienter har skabt en hverdag fyldt med maskuline kvaliteter, og kontrol, handling og styrke fylder meget mere, end godt er for deres balance. Det er der i sig selv ikke noget galt med, ud over at mange klager over træthed og stress og efterlyser evnen til at „kunne give slip“, som jo er en feminin kvalitet.