Christina Egelund Minister

Christina Egelund blev stemt ud af Folketinget – men så fik hun et livsændrende opkald

Da stemmesedlerne blev talt op ved folketingsvalget i 2019, stod én ting klart: Liberal Alliance var gået tilbage, og Christina Egelund havde ikke længere en plads i folketingssalen. Det blev starten på et nyt, uventet eventyr, fortæller hun i et stort interview med Hendes Verden.

Det kom ikke som et chok for Christina Egelund, da hun under valget i 2019 ikke fik en plads i Folketinget. Hun havde mistænkt, hvordan stemmerne ville fordele sig, og at de ikke ville falde ud til Liberal Alliances fordel. Derfor havde hun også allerede i løbet af valgkampen forberedt sig på ikke at blive genvalgt.

Det fortæller hun i et stort interview i det nye Hendes Verden, som er på gaden nu.

”Jeg havde forberedt mig på, at det ikke ville blive nemt at komme ind, og jeg opgav næsten i løbet af valgkampen. Som politisk ordfører skulle jeg være med i de store tv-debatter, men det tog fuldstændig pusten fra mig, for vi havde jo opført os fuldstændig vanvittigt i Liberal Alliance under den valgperiode. Fortjente jeg overhovedet genvalg?”, fortæller hun til Hendes Verden.

Når Christina Egelund ser tilbage på valgperioden, er det ikke dårlige følelser, der fylder. Det står klart for hende nu, at hun havde brug for en pause, så hun kunne mærke, hvad hendes næste skridt skulle være.

”Det var i hvert fald godt for mig at ryge ud i en periode, for jeg havde brug for at mærke, hvad jeg egentligt skulle som politiker”, forklarer hun.

I samme periode begyndte Christina Egelund nemlig at nytænke sin plads i det politiske landskab. Hun følte sig ikke længere hjemme i den borgerlige fløj, og blev inspireret af den socialliberale midterplacering, som Lars Løkke Rasmussens nye parti, Moderaterne, repræsenterer. Og inspirationen var ikke ensidig.

”Jeg sagde ja med det samme”

En aften blev Christina Egelund ringet op af Lars Løkke Rasmussen. Han ville have hende med som minister i den nye regering.

”Jeg var ansat i Dansk Industri, da Løkke ringede en aften. Jeg havde håbet, at jeg var på hans radar, og ved 19-tiden havde han lagt et billede op af sig selv på sociale medier, hvor han var i gang med at ringe rundt til nye ministre. Da klokken blev 21, og han ikke havde ringet til mig, tænkte jeg: ”Arj, det bliver ikke denne gang”, og gik i gang med at vaske tøj. Men lidt over 21 ringede han, og jeg sagde ja med det samme til at blive uddannelses- og forskningsminister”, fortæller hun om det opkald, der ændrede hendes karriere.

Christina Egelund er på nuværende tidspunkt ikke medlem af Folketinget, men det vil hun ændre ved næste valg.

”Jeg stiller op til næste folketingsvalg, for lige nu er jeg ikke medlem af Folketinget, men jeg er jo et dybt politisk menneske. Vores samfund er i opbrud, og jeg vil gerne være med til at forme det”, uddyber hun til Hendes Verden.

Læs hele interviewet med Christina Egelund i denne uges Hendes Verden. Her fortæller hun også om sin franske kærlighed, en opvækst i Nordjylland og om vejen til Christiansborg.

Om Christina Egelund

  • Født i 1977
  • Medlem af Moderaterne
  • Uddannelses- og forskningsminister i SVM-regeringen.