deltagere dansk melodi grandprix 2024

Dansk Melodi Grand Prix 2024: Her er artisterne

Dansk Melodi Grand Prix 2024 nærmer sig, og DR afslører nu, hvilke artister der til på scenen i Koncertsalen i DRs Koncerthus. Læs hvem her.

Summer det også helt i din krop, bare man nævner Dansk Melodi Grand Prix? Så er du ikke den eneste.

I 2023 så hele 981.000 danskere med, da DR fyrede op for den populære sangkonkurrence - og inden længe åbner DR atter dørerne årets helt store musikfest.

Lørdag den 17. februar venter otte spændte artister i kulisserne i DRs Koncerthus, mens Stephanie Surrugue og Sara Bro som værter står klar til at tage imod både Koncertsalens gæster og seerne derhjemme i stuen.

Nu har DR løftet sløret for de otte deltagere til årets Melodi Grand Prix, som er Basim, Aura Dione, Saba Lykke Oehlenschlæger, RoseeLu, CXCX Chu Chu, Stella, Janus Wiberg og Ublu. Mød dem alle nederst i artiklen.

Internationalt potentiale

Vinderen af Dansk Melodi Grand Prix skal synge sin vindersang på Eurovision-scenen i Malmø til maj, og holdet bag Dansk Melodi Grandprix gerne gøre det godt i den internatinale sangkonkurrence.

Derfor har de også udvalgt artisterne i årets Melodi Grand Prix ud fra særligt én ting, siger programansvarlig chef for Dansk Melodi Grand Prix i DR, Erik Struve Hansen i en pressemeddelse.

"Årets otte artister er et samlet billede på ambitionen om at lave et show i moderne Grand Prixrammer. Samtidig har fokus i højere grad været, at sangene også rummer et internationalt potentiale. Dansk Melodi Grand Prix er en samlende begivenhed på tværs af alder, køn og kulturer, og alle har heldigvis en mening om, hvad god musik er," siger han i pressemeddelsen.

"Derfor er det også afgørende, at musikken spænder bredt, og blandt hundredvis af bidrag er disse otte sange og artister det bedste samlede bud på at skabe en fest for danskerne med forskellige musikalske udtryk og i varierende genrer."

Sidste år blev de otte artister i løbet af showet til tre udelukkende på baggrund af seernes stemmer. De tre finalister fik derefter lov til at synge deres sang for publikum igen, inden vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2023 blev kåret. Vi venter i spænding på at se, hvordan afstemningen kommer til at foregå i år. 

Psssttt…

Vi har den BEDSTE Eurovision Bingo liggende her på sitet, som både kan bruges til Eurovision, men også til det danske Melodi Grand Prix. Du kan finde alle spillereglerne her.

Én ting ved vi dog med sikkerhed, og det er, at vinderen af Dansk Melodi Grandprix 2024 skal repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest i Malmö Arena fra den 7. til 11. maj 2024. 

Du kan læse mere om Dansk Melodi Grand Prix 2024 her.

Her er deltagerne i Dansk Melodi Grand Prix 2024: 

De otte grandprix-sange kan høres på diverse musiktjenester allerede nu. Mød artisterne bag sangene til Dansk Melodi Grandprix i vilkårlig rækkefølge her:

Aura Dione: Mirrorball of Hope

Aura Dione er med sine færøske, franske og spanske aner - og opvækst på syv verdenshave og Bornholm for alvor det, man kan kalde en verdensborger.

Dansk melodi grand prix Aura Dione Mirrorball of Hope.jpg

Hun debuterede i 2007 og har siden da vundet plads på hitlisterne herhjemme, bl.a. med sangene 'Geronimo' og 'In Love With The World', men hun også har lagt nummer 1 i Tyskland. 

Aura Dione skal synge 'Mirrorball of Hope', som hun selv har skrevet, i Dansk Melodi Grand Prix. 

Janus Wiberg: I Need Your Love

Janus Wiberg er født og opvokset i Tórshavn, hvor han med sin store stemme har gjort stort indtryk. Hans debut 'Mitt Vakra Føroya Land' er sågar af flere færøske journalister blevet kaldt en uofficiel nationalsang.

Dansk melodi grand prix Janus Wiberg I Need Your Love.jpg

Janus Wiberg skal synge sangen 'I Need Your Love' i Dansk Melodi Grand Prix 2024. Sangen er skrevet i samarbejde med Carpark North-bassist, sangskriver og producer Søren Balsner samt sangskriver og producer Nick Tsang. 

Basim: Johnny

Basim blev for alvor kendt af den danske befolkning, da han deltog i den første sæson af X-Factor. 8 år efter var han at finde på scenen i en ny sangkonkurrence, nemlig Dansk Melodi Grand Prix, hvor han vandt med hittet 'Cliche Love Song'. 

Dansk melodi grand prix Basim Johnny.jpg

Nu er han igen tilbage i den store sangkonkurrence Dansk Melodi Grand Prix, hvor han skal deltage med sangen 'Johnny', der handler om et helt særlig mand, som Basim mødte på et hospice.

SABA: SAND

Sidste år imponerede hun i musicalen ’HAIR, og nu indtager hun scenen i Dansk Melodi Grand Prix.

Dansk melodi grand prix SABA SAND.jpg

Saba Lykke Oehlenschlæger, der går under kunstnernavnet SABA, skal synge sangen ’SAND’, som er skrevet af Pil Jeppesen, Melanie Wehbe og Jonas Thander.

RoseeLu: Real Love

Sanger og sangskriver Rosa Frydensbjerg, kendt som RoseeLu, fik sit helt store gennembrud i 2021 med singlen ’Playing Alone’.

Dansk melodi grand prix RoseeLu Real Love.jpg

RoseeLu skal synge sangen ’Real Love’, som er skrevet i samarbejde med Alphabeat-medlemmerne Anders S.G. og Anders Bønløkke og produceret af Jakob Groth Bastiansen og Joachim Ersgaard.

CHU CHU: The Chase (Zoom Zoom)

Med en opvækst i både Danmark og Kina har Camilla Chu Xu Bjørner, som går under kunstnernavnet CHU CHU, en masser internationalt perspektiv. 

Dansk melodi grand prix CHU CHU The Chase (Zoom Zoom).jpg

CHU CHU skal synge sangen 'The Chase (Zoom Zoom)' på scenen til Dansk Melodi Grand Prix, hvor hun også vil vise sin innovative tilgang til kunst.

Stella: Sign Here

En af de helt store missioner for sanger og sangskriver Sophie Darum, som går under kunstnernavnet Stella, er at vise, at det ikke skal holde én tilbage fra at følge sin drøm, at man er introvert. 

Dansk melodi grand prix Stella Sign Here.jpg

Stella skal til Dansk Melodi Grand Prix 2024 synge sangen ’Sign Here'. Sangen er skrevet i samarbejde med Søren Christensen og tidligere Grand Prix-vinder Tim Schou.

UBLU: Planetary Hearts

Rockbandet UBLU, som består af Martina Nielsen, Adam Spanggaard Saarup, Marie Rørbæk og Andreas Darger, har sloganet "Abba for goths"

UBLU skal spille nummeret ’Planetary Hearts’ i Dansk Melodi Grand Prix 2024.

Dansk melodi grand prix UBLU Planetary Hearts.jpg

Læs meget mere om deltagerne her.