Guide: Her er de bedste strande i Danmark

Guide: Her er de bedste strande i Danmark

Når solen skinner fra en skyfri himmel, er der intet bedre end at mærke sandet mellem tæerne og hoppe en tur i bølgen blå. Og der er et hav af dejlige strande at vælge mellem langs de danske kyster. ALT.dk har udvalgt nogle af de bedste og mest populære strande i Danmark, så alt, du skal gøre, er at pakke badetøjet.

Jylland

Hvidbjerg Strand

Ved Blåvand finder du Hvidbjerg Strand, der mest af alt er kendt for deres prisvindende campingplads, som tusindvis af turister valfarter til sommer efter sommer. Hvis man bare vil opleve det vilde Vesterhav, kan gåture langs vandkanten give ro i sjælen, og for dem med et skarpt øje er der rav at finde, som er mere end 100 år gammelt.

Bellevue Strand  

Er du i Aarhus centrum skal du kun fire km nordpå for at komme til Bellevue Strand. Det er den dejligste sandstrand med fint sand, og så er der kun få sten i vandet, så du kan passe på dine fødder. Når du har badet og solet, er det tid til is, og den skal du købe ved Okkels, der laver den lækreste italienske is på økologisk letmælk med råvarer importeret fra Italien.

Vejers Strand

I det sydvestjyske finder du Vejers Strand. Det er en af de mest googlede strande i landet med hvide sandstrande, smukke klitplantager og imponerende hedelandskaber. På dele af Vejers Strand er det muligt at tage bilen med på stranden. Det gør det nemt for både børnefamilier og ældre at komme med helt ned til vandkanten.

Henne Strand

Ved Henne Strand kan du opleve Vesterhavets høje bølger med saltsmag og spille beachvolley på den brede sandstrand. Kommer man for at få en aftendukkert, kan man opleve den mest magiske solnedgang. Der er også en unik natur i nærområdet blandt andet Blåbjerg Plantage, der er et 64 meter højt bjerg med en fantastisk udsigt. 

Thorup Strand

Ved Thorup i Nordjylland finder du den dejligste badestrand med groft sand og kun enkelte sten, der er afskærmet af klitter. Stranden og havet er de lokale fiskeres arbejdsplads, og der trækkes stadig fiskekuttere op på stranden, og faktisk er Thorup Strand den eneste aktive kystlandingsplads, der er tilbage i Danmark.

Hejsager Strand

Der er ren sommerhusidyl, når man kører ned til Hejsager Strand, der er et populært sted om sommeren i det Sønderjyske. Der er badebroer, du kan benytte dig af, så stranden er også skøn i de kolde måneder, hvis du er til vinterbadning.

På vej derned kan man gøre et stop hos Lindegaardens gårdbutik, der blandt andet sælger deres egen avl af ærter og jordbær, der er så søde, at de får mundvandet til at løbe. Tørsten skal slukkes i deres friskpressede æble/rødbede juice, der med garanti får dig til at vende om efter endnu en flaske af den røde herlighed.

Fyn

Nyborg strand

I et naturskønt område ned til Storebælt ligger Nyborg Strand, hvor du kan sole dig i sandet og bade i vandet med udsigt til Storebæltsbroen. Stranden, der har det blå flag – som blandt andet signalerer rent badevand og livredder-post – har også bænke, hvor man kan nyde sin medbragte mad samt flere badebroer til dem, der ikke har lyst til at gå igennem havet for at komme ud på det dybe hav.  

Hasmark strand

En af de skønneste strande på Fyn må være Hasmark Strand, der er af den børnevenlige slags med det lave vand, den rene sandstrand samt legeplads. Stranden er udstyret med brusere til de mange besøgende, hvor man kan skylle havvandet af sig, når dagen er omme, og så er der borde og bænke til at holde picnic ved. 

Kerteminde Nordstrand

Hvis man ser på antallet af mennesker, er der vist ingen tvivl om, at Kerteminde Nordstrand er strand nr. 1 i Kerteminde. Her valfarter de lokale og turister til hver eneste sommer for at nyde Storebælts friske havvand, og de mange revler, der gør, at man skal relativt langt ud for, at det bliver dybt. På stranden er der beachvolley- og minigolfbaner og selvfølgelig en lille kiosk med lækre forfriskninger.  

Vesterstrand på Ærø

Vesterstrand ved Ærøskøbing på Ærø ligger på den fine ø, Ærø. Stranden er børnevenlig med blandt andet badebro, men foruden at bade byder stranden også på smuk natur og ikoniske badehuse, man kan nyde.

Sjælland

Rågeleje Strand

Strandene ved Nordsjællands kyst har ofte krystalblåt vand og blødt sand, der nærmest smelter mellem tæerne. Rågeleje Strand er en favorit hos mange, da de få sten gør den børnevenlig, og så er der lavvande flere steder.  

Når maverne begynder at rumle, er der kun et kvarter i bil, eller en rask cykeltur, til Gilleleje Havn, hvor menuen står på frisk fisk til frokost. Den lange kø, man hurtigt kan spotte, er til Adamsens Fisk, der er kendt for sin luksuriøse skaldyrsplatte med hummer, men pas på mågerne – de er ikke bange for at dykke ned og hapse noget fra din tallerken.     

Bellevue Strand

Med udsigt over Øresund finder du den smukke og ikoniske strand, Bellevue Strand. Stranden bliver ofte omtalt som Arne Jakobsens strand, da den kendte arkitekt byggede sin første bygning, Bellevue Strandbad, netop her, og i det, der senere er blevet kaldt Den Hvide By.

Stranden ligger i Klampenborg nord for København og er let at komme til både på cykel, med tog eller i bil. Stranden tiltrækker mange københavner-hungrende strandgæster og bliver årligt besøgt af flere hundredtusinder mennesker.

Hornbæk Strand

Den brede sandstrand og de høje klitter gør, at man kan ligge uforstyrret på Hornbæk Strand, hvor det lave vand og bemandingen i livreddertårnet gør det til en tryg oplevelse for børnefamilier. Når sulten melder sig, ligger Hornbæks nye Street Food marked Det Fedtede Hjørne kun et stenkast fra stranden, og udover mad fra hele verden kan du også få iskolde og farverige drikkevarer fra baren.

Vær opmærksom på at Hornbæk er en favorit hos mange – især om sommeren, så det kan være en anelse bøvlet at finde parkering, hvis man ikke kommer i god tid. 

Rørvig Strand

En af Danmarks smukkeste badestrande ligger i Rørvig. Den har kridhvidt sand, store klitter med hybenroser og lilla lyng, og så er vandet klart og blåt med små sandbanker, der gør stranden egnet til familier med børn. Har du brug for at slappe af i rolige omgivelser, er Rørvig Strand helt ideel, for der er aldrig proppet, da det stadig er en lille uopdaget perle.

Hvis du er så heldig at skulle tilbringe flere dage i Rørvig, kan du læse vores guide til de bedste steder

Amagerstrand

Det kræver kun en kort cykeltur ned til Amagerstrand, hvor du kan få et pusterum fra Københavns travle byliv. Svøm rundt i de blå bølger og oplev ægte feriestemning med et spil minigolf med havudsigt, hvor taberen skal give is fra den lille isvogn, der sælger hjemmelavet is fra Svaneke Is. Snyd ikke dig selv for en kugle med hvid chokolade og rålakrids - den er to die for.    

Gudmindrup Strand

I Odsherred skal du tage på Gudmindrup Strand, der har klitter og ligger ud mod Sejerø Bugt. Stranden er 500 meter lang med et 30 meter bredt sandområde, den er børnevenlig, da vandet er lavt langt ude, og i sommerperioden er der et bemandet livreddertårn fra Tryg Fonden. En ekstra bonus er grillrestauranten Haveje, som ligger et stenkast fra stranden, og især er kendt for deres lækre, saftige burgere, som er populær spise for strandgæsterne i området, og som både kan spises på bænke og sten uden for restauranten – eller tages med i en bakke ned til strandkanten.

Feddet

Hvis du ikke har noget imod at ligge som sild i en tønde, så vil du elske Feddet, der er en af Sydsjællands mest populære strande, når solen står højt på himlen. Den er placeret tæt på en 5-stjernet campingplads, der har et hav af aktiviteter, man kan kaste sig over, hvis tålmodigheden ikke er til at sole dagen lang. Du kan fx ride på islandske heste eller tage i trampolinland, hvis du har brug for et afbræk fra strandturen.