Dejlige donuts - uden friture
Donuts er kommet på mode igen – jeg husker de sprøde dejringe fra min barndom, som dengang blev kogt i friture og vendt i sukker.
Når jeg laver donuts i dag, så bager jeg dem, hvilket naturligvis gør, at de ikke er så fede, og de får en let og luftig konsistens. Min basis-opskrift på bagte donuts er uden sukker og gluten – de kan pyntes med alverdens ting, fx kokossmør, hjemmelavet karamel, glasur, smeltet chokolade eller blot vendes i sukker.
Donuts, 5 stk:
120 g mandelmel (færdigkøbt eller hjemmelavet)
2 tsk bagepulver
2 æg
2 spsk kokosolie, smeltet
2 spsk rå honning
Bland først mandelmel og bagepulver sammen i en skål. Rør derefter æg, kokosolie og honning i, og rør dejen indtil den er ensartet og en anelse klistret. Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt den ud i en smurt donutform.
Bag dem ved 180 grader i ca. 8 minutter eller indtil de er gyldne – de må endelig ikke få for meget, så hold øje.
Køl donuts'erne en smule af og pynt dem med fx smeltet chokolade eller andet. Disse donuts er bedst samme dag, for de kan blive en smule tørre dagen efter.
PRØV OGSÅ: Kold morgengrød med valnødder og gulerod