Det danske kongehus på Instagram

Husker du? Se kongehusets 10 MEST populære billeder på Instagram i 2022

Særligt ét af kongehusets Instagram-opslag har fået et overvældende antal likes... Se hele listen med de søde billeder her.

Fra en yderst populær royal teenager og skønne familiebilleder til støtte til Ukraine før skolestart og en opsigtsvækkende dansk sportspræstation.

Danskerne har både festet, sagt farvel og holdt jul med den royale familie på de sociale medier i 2022. Det danske kongehus har nemlig igen i år været aktive på Instagram, hvor de har delt ud af oplevelser og tanker fra deres liv og hverdag.

Vi tager herunder et tilbageblik over de opslag, som har høstet flest ”hjerter” på kongehusets Instagram-profil i året, der gik.

Se med her:

Artiklen fortsætter efter videoen...

10. Mary fyldte 50 år

Vores kronprinsesse rundede et flot hjørne den 5. februar 2022: Hun fyldte nemlig 50 år. I et af sine få, større interviews fortalte Mary i den anledning til magasinet Eurowoman, at hun glæder sig til at se sine børn blive voksne og til at blive gammel med sin Frederik - og at hun synes, at vi taler for lidt om overgangsalderen.

På Instagram delte kongehuset også nye gallaportrætter af kronprinsparret, og de var så populære, at de blev det 10. mest likede opslag.

9. Surpriiiiise for Daizy!

Også dronning Margrethe rundede et imponerende "50-tal". Den 14. januar 2022 havde hun således været regent i Danmark i 50 år. Og hendes nærmeste familie overraskede hende derfor med en EKSTRA fejring, nemlig med en hemmeligholdt middag i Christian VII’s Palæ på Amalienborg.

Et fint familiefoto fra den aften blev årets 9. mest likede på kongehusets Instagram.

8. En personlig hilsen til Ukraine

En morgen i marts 2022 fulgte kronprinsen sine to yngste børn i skole, og på turen derhen slog de først vejen forbi den ukrainske ambassade. Årsagen var, at Rusland netop havde invaderet Ukraine, og sendt de to lande ud i en krig, som fortsat raser.

En berørt kronprins skrev i den forbindelse på Instagram, at han på vegne af familien sendte de varmeste tanker til den ukrainske befolkning:

"Heldigvis kan vi også fortælle vores børn om det sammenhold, som resten af Europa og verdenssamfundet viser det ukrainske folk, og om det store nødhjælpsarbejde, der er i gang. Det er vigtigt, at vi fastholder håb og deler det gode, der også sker midt i alt det grusomme," lød det bl.a. i opslaget.

7. Storbritannien mistede en dronning

Hele verden måtte i september 2022 sige farvel til Storbritanniens dronning Elizabeth, som gik bort i en alder af 96 år. Det berørte dronning Margrethe meget, viste rørende billeder fra begravelsen, hvor hun og kronprinsen var taget til London for at deltage.

Den danske monark valgte også at dele sit officielle kondolencebrev til Storbritanniens nye regent, kong Charles, hvor hun udtrykker sin dybeste medfølelse over familiens tab og sendte dem varme tanker og bønner.

Sammen med opslaget fulgte også et fint portrætfoto af dronning Elizabeth.

6. Knus og kys fra farmor

I foråret blev prinsesse Isabella konfirmeret, og hun er - ser vi på antallet af pladser på denne liste over mest likede Instagram-opslag - et meget skattet og populært medlem af den royale familie.

På en sjetteplads over de mest likede opslag er således en lille video, hvor den unge konfirmand går forrest op til sin farmor, dronning Margrethe, som slår stort ud med begge arme og giver hende et knus og kindkys på trappen på Fredensborg Slot. Herefter følger resten af kronprinsfamilien.

Over 101.000 følgere likede den søde video.

5. En glad konfirmand

En stolt og storsmilende prinsesse Isabella finder vi også på årets femte mest likede opslag på kongehusets Instagram-profil.

Her delte familien nemlig fire officielle billeder af den unge konfirmand - både med og uden far, mor og søskende - på dagen for hendes konfirmation.

4. Julehilsen fra ”down under”

Det var hele fem år siden, at kronprinsfamilien sidst havde holdt jul i kronprinsesse Marys fødeland, Australien. Men det blev der lavet om på i 2022.

Glædelig jul fra ”Down Under” – hvor vi fejrer jul på Tasmanien,” kunne Frede, Mary og deres fire børn derfor skrive dagen før juleaften, den 23. december, hvor de postede et foto i sommertøj, mens de sendte en julehilsen til deres følgere på Instagram.

3. Seks hvide skjorter

Alle seks familiemedlemmer havde taget en hvid skjorte på, og børnene var iklædt ens blå jeans og sorte støvler, da kronprinsparret i februar 2022 offentliggjorde tre nye billeder.

Anledningen var kronprinsesse Marys 50-årsfødselsdag. Og udover det fælles familieportræt, sad hun på næste foto i en sofa med sin mand, kronprins Frederik – og på det sidste billede befandt den smilende fødselar sig solo på en trappe.

Følgerne på Instagram var glade for portrætterne, og næste 110.000 sendte hjerter efter dem.

2. Isabella med hænderne i lommen

En lille uges tid før sin konfirmation fyldte prinsesse Isabella 15 år. Hun fejrede fødselsdagen med familie og venner, og i dagens anledning skrev kronprinsparret, at de med stor glæde delte en ny billedserie af deres datter.

De tre fine billeder af fødselaren var ikke kun en glæde for hendes far og mor, nej, den unge prinsesse vakte skam også glæde blandt følgerne på Instagram, hvor næsten 112.000 kastede hjerter efter den lille portrætserie.

1. Hurra for Vingegaard

Sorry to say, men der er to konger på det billede!” Sådan lyder en af de humoristiske kommentarer under det suverænt mest likede billede på kongehusets Instagram i 2022 – og det er ikke uden grund.

Danmarks kommende konge, kronprins Frederik, jublede nemlig med, da "kongen af den gule trøje", danske Jonas Vingegaard, tog cykelverden med storm og spurtede over målstregen i Paris til titlen som årets vinder af verdens hårdeste cykelløb.

En fantastisk afslutning på Champs-Élysées, hvor vi kunne fejre tourens vinder “Le Grand Danois” Jonas Vingegaard. Hans overskud, sportsmanship og viljestyrke ved årets Tour de France har været enestående at overvære,” skrev en jublende kronprins Frederik på Instagram. Men det var ikke alt...

Sammen med sin hilsen fulgte nemlig også et billede, hvor en stolt kronprins med armene i siden har stillet sig hen ved siden af danskeren i gult, hans kæreste Trine Marie Hansen og parrets lille datter, Frida.

Næsten 123.000 følgere likede dette opslag.

BONUS - ænderne kommer med...

MEGET tæt på en top10-placering finder vi også denne søde video, som kongehuset lagde ud på deres Instagram i maj 2022. 

Her måtte garden nemlig træde til som en noget "ænderledes" hjælp:

En lille andefamilie havde taget midlertidigt ophold i haven bag dronningens palæ på Amalienborg. Gardere fra Den Kongelige Livgarde eskorterede derfor dyrene fra palæet hen over slotspladsen og ledte dem til havnekajen, hvorfra de hoppede i vandet og kunne svømme sikkert videre.

Hele det usædvanlige optrin blev fanget på video - og blev årets 13. mest likede på den royale Instagramprofil.