Ditte Okman inviterer til offentlig dissekering af populært datingprogram

Ditte Okman inviterer til offentlig dissekering af populært datingprogram

Følger du troligt med i ”Gift ved første blik”? Så er der gode nyheder til dig. Den bramfri podcastvært Ditte Okman har nemlig lanceret en podcast, der går helt tæt på, når deltagerne, i jagten på kærligheden, bliver ægtefolk ved deres allerførste møde.

Hvis du ser DR-serien ”Gift ved første blik”, har du helt sikkert gjort det: Talt om parrene, oddset på, hvem der holder, heppet på dine favoritter og undret dig over eksperternes sammensætninger. Du har gjort dig klog på, om nogen er et godt match eller ej, og du har pointeret parrenes – for dig – åbenlyse udfordringer og fejl.

Og nu kan du så gøre det i selskab med Ditte Okman og et panel af kendte gæster i den nye podcast, ”Grebet af GVFB”.

”Vi skal tale alle parrene og kærlighedseksperimentet igennem, og så krydrer vi det med en masse personlige erfaringer. Vi skal snakke om alt det, deltagerne bliver udsat for, og hvorfor det går så galt, som det ofte gør. Og så skal vi selvfølgelig også heppe på, at det går godt, for det håber man jo virkelig for deltagerne. Man bliver så investeret i dem,” siger Ditte Okman til alt.dk om podcasten, som har premiere d. 15. august.

Så meget bøvl og ballade

Ditte Okman ser frem til at sætte programmet under lup.

”Det er et vidunderligt program, for der er så mange gode intentioner i det, men hold kæft, hvor er der også meget bøvl og ballade. Og det er bare fedt at få lov til at følge med i nogens liv på den måde. Så kan man sidde og heppe, krumme tæer, spekulere og analysere” siger hun. 

Personligt er hun fascineret af tv-programmet, fordi der er så meget på spil, og fordi folk deltager i programmet for at finde vedvarende kærlighed, ikke for berømmelse og Instagram-følgere.

”Det er virkelige mennesker, der står dér – helt pinligt ædru – og siger ja til hinanden, første gang, de mødes. Og i det moment tror de jo virkelig på det. De tror på, at de er i stand til at gennemføre eksperimentet, og at eksperterne har været i stand til at vælge det helt rigtige menneske til dem, og det er jo helt vildt. Egentlig tænker jeg, at missionen er tæt på umulig, og programmet har heller ikke ligefrem den bedste statistik, men de her mennesker stiller op alligevel – i jagten på kærligheden. Dét, synes jeg, er virkelig fascinerende og imponerende.”

Vi er sygeligt optagede af kærlighed

Ifølge Ditte Okman er vi mennesker helt sygeligt optaget af kærlighed, og det er en del af tv-programmets appel for både deltagere og seere.

”Det er helt universelt, at vi er optaget af at møde den eneste ene og finde den store kærlighed, men det er rigtig svært for mange af os. Der er virkelig mange, der er singler, og som prøver og prøver, men ikke kan få det til at fungere. Så dét, som rigtig mange af os higer efter, er svært at få, og det er jo interessant.”

Hun forstår godt, at man kan få lyst til at deltage i et program som ”Gift ved første blik”, og hvis hun var single, kunne hun muligvis også godt selv finde på at melde sig til.

”Jeg ved ikke, om jeg ville turde, når det kom til stykket, men jeg kan virkelig godt sætte mig ind i, at man har lyst til at overlade ens kærlighedsliv til nogle andre. At man bare vil slippe det og sige: ”Nu er der nogen, der er klogere end mig, der tager over, og så lever jeg lykkeligt til mine dages ende.”

Podcasten ”Grebet af GVFB” har premiere d. 15. august hos Podimo. I studiet får Ditte Okman besøg af Flemming Møldrup, Mathias Helt, Natasha Brock, Sarah Grünewald, Julia Lahme, Brian Lykke, Lissa Paustian, Anders Lund Madsen, Elisa Lykke og Gert Martin Hald. Sidstnævnte har tidligere været med til at sammensætte par i programmet.

Ditte Okman

  • 49 år og bosat i København
  • Mor til Lloyd på 11 og Betty på 8
  • Fraskilt og kæreste med Bastian
  • Bl.a. kendt for sladderpodcasten ”Det, vi taler om”
  • Aktuel med podcasten ”Grebet af GVFB” på Podimo