Ditte Okman: ”Jeg tror ikke på den eneste ene”

Ditte Okman: ”Jeg tror ikke på den eneste ene”

Hun er meget forelsket i sin kæreste, som hun mødte som 47-årig, men hun ville ikke have mødt ham tidligere – eller have haft børn med ham, for den sags skyld. Og skulle hun gå hen at blive forladt, ved hun også godt, at hun kan være heldig at forelske sig igen. Ditte Okman tror nemlig ikke på, at der kun er én eneste ene til os hver.

Ditte Okman var 47 år, fraskilt og mor til to mindre børn, da hun fandt kærligheden – igen.

”Da jeg blev skilt, tænkte jeg, at mit kærlighedsliv var slut. Men helt overraskende mødte jeg min kæreste, Bastian, i skolegården på mine børns skole. I starten syntes jeg faktisk bare, at han var pisselækker, men nu har vi været kærester i to år, og jeg er meget, meget forelsket i ham,” siger hun til alt.dk.

Selvom hun er forelsket i Bastian, som, med hendes ord, er et af de mest kærlige, sjove, omsorgsfulde og kloge mennesker, hun nogensinde har mødt, er hun glad for, at hun ikke mødte ham tidligere i sit liv.  

”Når jeg hører Bastian fortælle om det liv, han har levet, tænker jeg ”puh, det er godt, at jeg ikke var en del af dét”, og jeg er også sikker på, at det var det helt rigtige, at jeg fik mine børn med min eksmand. Men Bastian og jeg er det perfekte match nu på det sted, vi er i livet, og som de mennesker vi hver især har udviklet os til at være.”

En lykkelig skilsmisse

Ditte Okman var gift med sin eksmand i 12 år, og sammen fik de to børn. I 2019 gik de fra hinanden i det, hun selv kalder en ”lykkelig skilsmisse.” Hemmeligheden bag en sådan er, ifølge Ditte, at afvikle ægteskabet med samme kærlighed, som man gik ind i det med.

”Jeg ved godt, at det er nemmere sagt end gjort, men jeg tror, man kan komme rigtig langt ved at huske på den kærlighed, man trods alt har haft til hinanden. Jeg kan sagtens huske, at min eksmand og jeg havde det godt sammen. Vi har rejst, oplevet meget og festet sammen, og vi har været så dybt forelskede, at vi valgte at få to børn sammen. Altså, vi har haft et fucking godt liv. Det var jeg meget opmærksom på i skilsmissen,” siger hun.

Eksmanden er stadig en stor del af Dittes liv, og selvom de ikke er gift længere, er de stadig en slags familie. Når man er forældre sammen, følger der nemlig et ansvar med.

”Jeg ser os stadig som en form for familie, og vi laver stadig ting sammen. I sidste uge var børnene, min eksmand og jeg f.eks. ude at bowle, og sidste år holdt vi jul sammen – også sammen med Bastian. Det er ikke, fordi jeg spiser med min eksmand ugentligt, men vi er jævnligt i kontakt og sender f.eks. også hinanden feriebilleder, når vi hver især er afsted med ungerne. For selvom vi ikke er gift mere, er vi stadig forældre, og det skal være så ukompliceret som muligt for børnene. De skal vide, at der er solid grund under dem.”

Flere store kærligheder

Ditte Okman har altså været lykkeligt gift, er blevet lykkeligt skilt og er nu forelsket på ny. Og hun tror heller ikke på fortællingen om ”den eneste ene”.

”Jeg tror, der er mange eneste ”ener” til os, og jeg har haft flere store kærligheder i mit liv. Jeg håber virkelig, at Bastian er min sidste store kærlighed, men hvis jeg skulle være så uheldig, at han forlader mig, ved jeg også godt, at der er chance for, at jeg forelsker mig igen. For vi forelsker os jo heldigvis hele tiden, og hvis man er single, må man bare op på hesten igen og finde den næste store kærlighed.”

Helt lavpraktisk ville menneskeheden heller ikke kunne overleve, hvis der virkelig kun var én til os hver, pointerer hun.

”Hvis der virkelig kun var én eneste ene til hvert menneske, var der jo ingen, der ville have en partner. Så ville menneskeheden uddø, for hvad nu, hvis du boede i Belgien og din såkaldte eneste ene boede i Argentina? Jeg tror, den eneste ene varierer afhængigt af, hvor vi er i vores liv både geografisk og i overført betydning.”

Ditte Okman:

  • 49 år og bosat i København
  • Mor til Lloyd på 11 og Betty på 8
  • Fraskilt og kæreste med Bastian
  • Bl.a. kendt for sladderpodcasten ”Det, vi taler om”
  • Aktuel med podcasten ”Grebet af GVFB” på Podimo