Er du bange for ANSVAR?

Er du bange for ansvar? Test dig selv med disse 5 spørgsmål

Kan jeg klare det? Ved jeg nok? Hvad tænker andre? Du kender det sikkert: Når vi møder noget nyt, dukker frygten for ansvaret op. Men ved du også, at den frygt er med til at forhindre dig i at få succes? Lifecoach Sofia Manning giver gode råd her.

Da jeg i sin tid etablerede firma, var jeg fuld af frygt. Kunne jeg klare det? Måske skulle jeg bare „blive ved min læst“. Det samme skete, da jeg overvejede at flytte til USA: Ville jeg fortryde? Hvad nu hvis jeg fejlede? Eller endnu værre: Hvad hvis jeg lykkedes?

Det er helt normalt at have det sådan: At hver gang, livet byder på noget nyt, bliver vi bange.

Men for hvad? I min dagligdag som coach viser det sig igen og igen, at det, vi egentlig frygter, er ansvar!

Ansvar for hele moletjavsen! For vi tror, at ansvar er det samme som en byrde, eller måske at vi slet ikke formår at tage det ansvar, vi bilder os ind, der kræves.

Men det er en stor misforståelse: At tage ansvar er det samme som at eje sin egen power. Og den dag, vi inviterer den indenfor, sker der ting og sager.

TEST: FRYGTER DU ANSVAR?

  1. Er der områder i dit liv, du ikke ved noget om, fordi du „ikke forstår dem“ (f.eks. økonomi)?
  2. Er det ofte andres eller noget andets skyld (chefen, partneren, finanskrisen osv.), at du ikke har det, du ønsker?
  3. Føler du ofte, at du er uden indflydelse på et givent resultat – at tingene sker uden for dig?
  4. Forklarer du problemer med årsager, der ligger uden for dig selv?
  5. Har du svært ved at træffe beslutninger, fordi du ikke kan gennemskue konsekvenserne?

 

VÆRKTØJ: VEND DET HELE PÅ HOVEDET

Ofte er det et langt større ansvar at holde sig selv fast i ansvarsløsheden,end det er at handle. Holder du dig selv fast i offerrollen, koster det på energikontoen og overskuddet. Mange oplever, at når de først tager ansvar, frigøres energi til at klare det, de ellers møder på deres vej. Og hvis begivenheden er uden for din kontrol, så husk, at du kan tage ansvar for, hvordan du vil reagere.

Loven om at fejle siger, at der ikke findes fejl, kun feedback og konsekvens. Så se på dine fejltagelser som resultater i stedet for at tage fejlen personligt. Og husk, at alt er forbigående.

Frygten for succes er for mange større end frygten for at fejle. Når vi oplever succes, føler vi, at det indebærer, at vi også skal stå ved, hvem vi er, og hvad vi står for. Og det er oftest den største udfordring af dem alle.

Så vend det hele på hovedet og spørg dig selv: Er jeg klar til succes? Og hvis du er, så tag første skridt allerede i dag.

 

Fakta

Lifecoach

Sofia Manning