Er du god til at beslutte dig?

Er du god til at beslutte dig?

ØVELSE

Tænk på en ting, du synes, var en „fejltagelse“, altså noget du har fortrudt.

REFLEKTÉR: Hvad lærte du af fejltagelsen? Hvilke indsigter har du fået pga. den?

• Hvilken besked gav denne fejltagelse dig?

• Tænk over, om der findes fejltagelser eller blot muligheder for at lære?

• Vi fortryder ofte, fordi vi har modstand på den situation, vi endte i. Og det er naturligt at opleve sorg i forbindelse med et valg, vi har taget, men husk at skelne mellem fortrydelse og sorg. Fortrydelse hører ofte sammen med at være skyldig – og måske er det på tide at tilgive dig selv?

Brug 15 minutter på denne øvelse, når en større beslutning forvirrer dig, eller du føler, at du har mistet overblikket. Lav en liste over fordele og ulemper. F.eks. om du skal sige dit job op.


Fakta

Lifecoach

Sofia Manning


HAR DU NOGENSINDE FORTRUDT NOGET, SOM ER GÅET GODT?

Nej, det tænkte jeg nok. Når du er bange for at fortryde, er du i virkeligheden bange for fiasko. Næste gang, tanken om fortrydelse dukker op, så spørg dig selv, hvad det i virkeligheden er, du gerne vil have?

Umiddelbart ønsker vi jo faktisk en garanti for succes og lykke, før vi træffer et valg. Hvis du kunne få den garanti, ville du så være bange for at fortryde?

Så næste gang frygten for fortrydelse dukker op, kan du måske minde dig selv om, at det, du egentlig ønsker, er en garanti for lykke, og det er måske lidt meget at forlange…

EN LILLE HJERNEVRIDER:

Hvis du om 10 år gik tilbage til den dag, hvor du traf en for dig uheldig beslutning, ville du træffe den præcis samme beslutning igen! Fortrydelse er nemlig en mekanisme, som træder i kraft, når du får en indsigt eller en forståelse, som du ikke havde, da du traf beslutningen.

Når du går tilbage i tiden, tager du jo ikke den indsigt og den lærdom med, som du fik i processen. Ergo, du træffer altid de bedste beslutninger, du kan, ud fra den viden, indsigt og de ressourcer du har på det pågældende tidspunkt.

fra 1-10. Eksempel: Hvor stor er sandsynligheden for, at min chef bliver sur = 9.

 
ER DU BANGE FOR AT FORTRYDE, KAN DU INDARBEJDE FØLGENDE OVERBEVISNINGER:

• Ikke at træffe et valg er også at vælge.

• Livet er i evig forandring, og ingen har dybest set svaret på, hvad der er rigtigt og forkert for dig.

• Vær ærlig over for dig selv uden at dømme dig selv.

• At leve midt imellem to valg er ofte mere stressende end rent faktisk at træffe valget og møde konsekvensen.

• Langt de fleste valg kan ændres, hvis du opdager, at du er på forkert kurs (og ofte opdager du det først, når du har taget valget).