Fanny Bornedal: ”Det knuste mit hjerte at være så meget alene”

Da Fanny Bornedal som 16-årig for alvor valgte sin skuespillerdrøm til, havde det konsekvenser for hende personligt. Det har dog lært hende at sætte pris på særligt én ting, fortæller hun i ALT for damerne.

Efter Fanny Bornedal gik ud af gymnasiet, havde hun svært ved at holde på vennerne – og i en tid følte hun sig meget ensom.

Det fortæller skuespilleren i ALT for damerne uge 50.

Allerede fra en helt ung alder jagtede Fanny Bornedal skuespillerdrømmen, men det gik ud over hendes venskaber. Særligt i gymnasiet havde hun det svært. For rollerne tog tid, og samtidig spillede ingen af hendes veninder skuespil, så hun havde ikke nogen at snakke med om sin store passion.

Som 16-årig valgte hun derfor at tage konsekvensen og droppede ud af gymnasiet for at for alvor jagte sin skuespillerdrøm. Men selvom beslutningen både dengang og i dag føltes som den helt rigtige, fulgte der en hård tid for den unge skuespiller.

”Jeg var ensom i et halvt års tid og havde faktisk ikke rigtig nogen venner. Jeg prøvede at holde fast i vennerne fra gymnasiet, men langsomt forsvandt de kontakter lidt, fordi der skete så meget for dem et andet sted, som jeg ikke rigtig kunne være en del af. Så jeg endte med at acceptere, at nu måtte jeg være lidt alene med den beslutning, jeg havde taget.”

Først da Fanny Bornedal medvirkede i Avenue-T’s opsætning af den norske hit-serie ”SKAM”, fandt hun de ligesindede, det fællesskab og den forståelse, som hun havde manglet tidligere.

”Det var fantastisk at have gået gennem den her hårde periode og så pludselig mærke: ’Okay, det var derfor, jeg gjorde det’. Det havde knust mit hjerte at være så meget alene, men da jeg lavede ’SKAM’, mødte jeg nogle mennesker, som altid vil betyde meget for mig. Jeg kunne have samtaler med dem på en måde, jeg aldrig havde oplevet før.”

Nye venskaber

Fordi Fanny Bornedal ved, hvordan det føles ikke at have nogle tætte venskaber, sætter hun i dag stor pris på dem, hun fik under opsætningen af ’SKAM’ og stadigvæk har. Hun er dog heller ikke bleg for at udvide sin vennekreds – og det har hun fundet en helt særlig teknik til at gøre. 

”Jeg har det med venner, som man også kan have det med en dejlig fyr, man gerne vil have. Jeg går all in, og det har jeg altid gjort, når jeg vil have noget. Hvis jeg tænker: ’Jeg vil være kærester med ham der’, så er jeg fandme blevet kærester med ham. Sådan har jeg det også med venner,” fortæller hun.

”Jeg mødte en af mine bedste venner i byen sidste år. Vi havde hængt ud en hel aften, og da vi så sagde farvel, kiggede jeg ham i øjnene og sagde: ’Skal vi to ikke være bedste venner?’. Han tænkte, at det bare var noget, jeg sagde, som det jo tit er med aftaler, man laver, når man er lidt småfuld. Men hvis jeg siger noget, så mener jeg det, ellers ville jeg ikke sige det. Og ligesom med en fyr, man gerne vil på date med, så skrev jeg til ham dagen efter, om vi skulle mødes, og så blev vi venner.”

Læs hele det store interview med Fanny Bornedal på linket nedenfor, hvor hun også fortæller om, hvordan det er at vokse op med et kendt efternavn, hvordan hun har arbejdet med sine usikkerheder - og giver en status på kærligheden.

Om Fanny Leander Bornedal

  • Skuespiller, der debuterede som syvårig i ”Kærlighed på film”. Siden har hun blandt andet medvirket i ”Skyggen i mit øje”, ”Journal 64” og ”Carmen Curlers”. Aktuel i filmen ”Nattevagten – Dæmoner går i arv”.
  • Hun er 23 år og bor i København.