Natasja Saad

Hvilke danske kvinder skal have en statue? Giv os dine bud her

Der er alt for få statuer af danske kvinder i Danmark - og det skal der laves om på. Men hvilke kvinder vil du gerne se opført i din by?

Hvis du går en tur rundt i København, vil du møde flere statuer af fabeldyr og heste, end du vil opleve statuer af kvinder.

Og det skal der laves om på, hvis det står til kulturminister Jakob Engel-Schmidt.

Han er nemlig klar på at finde alt mellem en og 50 millioner kroner til opsætning af nye statuer, så flere kvinder kan hyldes i gadebilledet.

”Tallene taler næsten for sig selv: Blot 31 ud af 321 statuer og buster i byrummet er af kvinder, og i København er der flere statuer af fabeldyr end kvinder. Det er helt skørt. Er det virkelig det spejlbillede, den næste generation skal vokse op i?," spørger kulturministerien i en pressemeddelse, og fortsætter:

"Vi har alle brug for forbilleder, som vi kan spejle os i, og som giver os en forståelse af vores fælles fortid. Som minister vil jeg gerne bruge min stemme til at hylde og anerkende de mange kvinder i danmarkshistorien."

Jakob Engel-Schmidt vil nedsætte et udvalg, som skal kortlægge, hvilke kvinder vi bør hylde med statuer. 

Men hvem synes du skal have en statue?

Send os dit bud herunder - gerne med en kort begrundelse, og så tager vi jeres nomineringer videre til kulturministeren.