Freja Kirk har slået sig sammen med et af Danmarks største popikoner: ”Hun er en kæmpelegende”

Det er bare kærlighed, for fanden. Sådan lyder budskabet på Freja Kirks nye single, som hun har udgivet sammen med et af Danmarks største popikoner.

””Hils din mor” handler om, at det bare er kærlighed. Uanset hvem man forelsker sig i, er det totalt okay. Det er bare kærlighed, for fanden.”

Sådan fortæller Freja Kirk om sit nye nummer til alt.dk i forbindelse med video-serien ’Damernes Discman’ og fortsætter:

”Og så handler det om at springe ud. Sige det, som det er. Være ærlig. I det her tilfælde blev jeg forelsket i en pige i stedet for en dreng,” siger den danske sanger og sangskriver.

Freja Kirk håber, at nummeret kan være med til at nedbryde tabuer og normalisere ikke-kønsnormative konstellationer. Hun håber, at folk kan finde trøst i det, og at det måske kan gøre det nemmere for nogen at springe ud. Men det kan også være soundtrack til mange andre situationer, understreger hun.

”Det er soundtracket til dit liv. Den passer overalt: På floor, alene, når man skal springe ud, når man skal sidde med nogle venner og drikke rødvin, når man skal vågne om morgenen, imens man drikker sin morgenkaffe… Altså, det er s-a-n-g-e-n.”

Arbejde med legender

Hvis titlen ”Hils din mor” ringer en klokke hos dig, skyldes det muligvis, at det er en nyfortolkning af et Anne Linnet-nummer fra 1985. Anne Linnet har da også haft en finger med i spillet på denne nye version, hvor Freja Kirk desuden har slået sig sammen med svenske Silvana Imam.

”Jeg har længe haft en plan om, at jeg skulle arbejde med Silvana Imam, og så kom jeg i tanke om det her nummer og tænkte ”det er jo genialt. Det er denne her, jeg skal ”re-worke” på en eller anden måde og få Silvana ind i. Så skal jeg præsentere det for Anne Linnet, og så skal hun have lyst til at lægge et nyt vers på.” Jeg har manifesteret og manifesteret, at det skulle ske.”

Heldigvis lykkedes det, og ”Hils din mor” er endt som en af Freja Kirks personlige favoritter.

”Hils din mor er helt klart et af de numre, jeg er allermest stolt af. Det er et nummer, jeg har kendt, fra jeg var lille, og Anne Linnet er en kæmpelegende, Silvana Imam er en kæmpelegende, så at få lov til at arbejde med de to er bare kæmpestort for mig,” siger hun.

Du kan finde ”Hils din mor” på playlisten ’Damernes Discman’ her. Video-serien såvel som playlisten har til formål at skubbe til køns-ubalancen i musikbranchen. Det projekt kan du læse mere om nedenfor.

Om 'Damernes Discman'

Du kan gøre en hel det for at ændre på den køns-ubalance, der er i musikbranchen – og det er endda virkelig nemt. Det eneste, du skal gøre, er nemlig at forbruge mere musik af kvindelige kunstnere: Stream deres musik, køb deres plader, tag til deres koncerter.

Er du i tvivl om, hvor du skal starte? Så er det heldigt, at vi har samlet en playliste med musik af danske kvinder til dig. Den hedder Damernes Discman og kan findes her.

I dag er kun 23 procent af den musik, der bliver streamet, af kvindelige kunstnere. Samtidig præsenterer streamingtjenesterne deres brugere for mere af den musik, der i forvejen er populær. Fordi vi lytter mest til mænd, bliver vi altså også præsenteret mest for mænd. Det er et ekkokammer, som gør det svært for kvinderne at blive hørt.

Når man som kvindelig kunstner statistisk set får færre streaminger end en mand, kan det være svært at overbevise pladeselskaberne om at satse på én, og man bliver ikke i lige så høj grad booket til festivaler og andre events.

De manglende streaminger starter altså en kædereaktion og er med til at holde kønsubalancen i musikbranchen i hævd. Derfor: Lyt, lyt, lyt til kvindelige kunstnere – f.eks. på playlisten Damernes Discman.