Her er de tåkrummende øjeblikke fra ’Gift ved første blik’, som vi husker allerbedst

Her er de tåkrummende øjeblikke fra ’Gift ved første blik’, som vi husker allerbedst

En ny sæson af DRs populære program ’Gift ved første blik’ rammer i dag skærmene – for 10. gang! For at fejre jubilæet og skyde den nye sæson i gang, har vi på alt.dk samlet nogle af de mest mindeværdige og tåkrummende øjeblikke fra de første 9 sæsoner.

Husker du de akavede samtaler, der fulgte med, da Micheals gamerstol flyttede ind i Kathrines stilfulde hjem i sæson fem? Eller hvordan Michael inviterede Jeanette og svigerfamilien på rundvisning på sit arbejde for at se på lakridsproduktion?

De første ni sæsoner af ’Gift ved første blik’ har haft mange søde og sjove øjeblikke, men vi har også tit siddet med tæerne krummet sammen helt op under trædepuderne.

Nu udløses spændingen omkring den nye, 10. sæson af det populære datingprogram endelig - og vi har den dybeste respekt for de mange deltagere i 'Gift ved første blik's historie. For hvor ville vi nødigt selv have alle vores tåkrummerende dating-øjeblikke sendt på nationalt tv.

Vi glæder os til at se, hvad der sker i den nye sæson - og hvilken bedre måde at varme op til dagens afsnit end med et gensyn med nogle af de gode, gamle sæsoner?

Her er de øjeblikke fra ’Gift ved første blik’, som vi på redaktionen husker allerbedst.

Gamerstolen

Hvor mange måske ville nøjes med at pakke lidt tøj, havde Micheal i sæson fem sin store gamerstol, skrivebord og stationær computer med, da han flyttede ind i Kathrines ellers stilrene hjem. Dét var hun mildest talt ikke særligt begejstret for.

Hvorvidt stolen stadig står midt i stuen, ved vi ikke, men Kathrine og Micheal er et af de få ’Gift ved første blik’-par, som stadigvæk danner par den dag i dag – og så har de endda fået datteren Leonora. De er et godt billede på, at når de rigtige mennesker mødes og tør vise deres sårbarheder og være ærlige, så sker magien. Med tiden.

Du kan følge med i deres liv efter ’Gift ved første blik’ her.

Øllene

Vi kunne næsten ikke undgå at stikke lapperne op foran øjnene, da Poul og Lene fra sæson tre skulle mødes på Roskilde Festival efter en mildest talt kuldsejlet begyndelse på ægteskabet. Her købte Poul venligt øl til alle i gruppen undtagen én: Sin kone. Den ultimative festival-fadæse – og et tydeligt rødt flag.

Til Pouls forsvar skal det dog nævnes, at han efterfølgende har udtalt, at Lene allerede sad med en øl, og at han godt kan se, at hele optrinnet var hen i vejret.Parret prøvede ellers at få musikken til at spille efterfølgende – indtil Poul altså slog op over telefonen…

Det startede godt, men…

Ulrik og Ane i sæson tre var umiddelbart et perfekt match, og de så så glade og søde ud sammen på bryllupsdagen, at man lige nåede at tænke ”what could possibly go wrong?!”. Det tænkte de åbenbart også selv, og kådheden fortsatte natten igennem, hvor de valgte at ”fuldbyrde ægteskabet”.

For Ulrik var det tilsyneladende den perfekte begyndelse, for Ane var det begyndelsen til enden. Herfra bakkede hun baglæns med krop og sind og efterlod os seere med en fornemmelse af, at der var foregået grænseoverskridende ting på det hotelværelse. Hvilket fik Ulrik til i lang tid efter at forsikre alle, der gad høre det, om, at han IKKE var pervers, og at det nærmere var Ane, der var ”ekstremt seksuelt begrænset”.

Ane endte med at trække sig fra programmet i afsnit fire, lige knap halvvejs i sæsonen.

Fabriksbesøget

Da Michael og Jeanette i 2023 blev gift ved første blik, havde de begge et dybt kendskab til landsbyen Strøby Egede, men det kom hurtigt frem i programmet, at Jeanette ikke følte den store fysiske tiltrækning. Derfor var vi mange, der rystede lidt opgivende på hovedet, da Michael inviterede Jeanette og svigerfamilien på rundvisning på sit arbejde for at se på lakridsproduktion.

Det indebar nemlig flere timer i selskab med hinanden iført hygiejnehætter. Men, men, måske kan hvide hætter, red bulls i bryllupsgave og t-shirts med kiksede mottoer alligevel noget. For Jeanette og Michael er stadig gift – og ifølge Jeanettes Instagramprofil er et besøg på lakridsfabrikken med dertilhørende hvide hætter blevet en ting.

Skat 1 og skat 2

Kælenavne er selvfølgelig supernuttede, og ”skat” og afarter som ”skatter” og ”skattemus” må være blandt de mest populære i det danske land.

Alligevel var det en smule tåkrummende at følge med i, da det unge par Michael og Christina fra sæson seks brugte ordet usædvanligt meget – og endda så meget, atB.T. lavede en optælling– et såkaldt ”skat-ometer” over udviklingen i løbet af programmet.

Selv når bølgerne gik højt, var parret gode til at ”skatte hinanden” – som i denne samtale fra Christinas altan i Farum:

”Vi har kendt hinanden i fucking 12 dage, skat. Fucking 12 dage. Selvfølgelig skal det gå op og ned,” lyder det fra Michael, som senere – lige så fast i stemmen – siger:

”Nej, vi skændes ikke, skat.”

Parret brugte også de store ord ”jeg elsker dig” efter at have kendt hinanden i blot fem dage.