Gør dit liv mere enkelt (igen)

Gør dit liv mere enkelt (igen)

For mange er finanskrisen en lejlighed til at se livet og dagligdagen lidt efter i sømmene. Og måske ligger der en mulighed gemt i det? For mange bruger deres liv på at akkumulere i én uendelighed, og vores liv fyldes med uddannelser, ting, møbler, biler, tøj, netværk, bekendte, projekter og to do-lister.

Men stop lige, og tænk over, hvornår du er gladest? Når jeg spørger mine klienter, svarer de typisk, „når jeg er på ferie“ eller „da jeg var yngre og boede i min lille studielejlighed“. Og de begrunder deres svar med, at „da var alting enkelt“ eller „jeg havde mere tid, for der var ikke så meget, der skulle ordnes“.

Men hvorfor skal ro og overskud være noget, der hører ferier eller fortiden til? Min opfordring til dig er at kræve nuet tilbage, og det gøres lettest ved at simplificere dit liv, så der simpelthen er mindre at tage sig

af. Og dermed mere tid til at bare at være og nyde.

Simple Living-eksperter kalder det et „udvendigt enkelt – indvendigt rigt liv“. Giv det en chance, og se om nærvær, tid, leg og overskud ikke kan komme til at fylde på kontoen.

SKRIV DAGBOG

Den bedste form for mental simplificering er uden tvivl at skrive dagbog. Pas på med at sætte for store krav, f.eks. at du skal skrive hver dag. Det kan helt afholde dig fra at skrive, så sænk forventningerne (hvilket i sig selv er en mental simplificering). Du kan også beslutte dig for ikke at skrive så meget eller

blot svare på f.eks. tre spørgsmål hver dag eller et par gange om ugen for at bevare den mentale klarhed og ro.

Eksempelvis:

• Hvilke fem ting kan jeg være taknemmelig for i dag?

• Hvad har været mine tre primære følelser i dag?

• Hvad har været mine tre primære tanker i dag?

Fakta

Lifecoach

Sofia Manning

HOLD ORDEN

Fysisk simplificering er at skabe systemer og vedligeholde dem. Har du ikke orden i dine ting, er det ikke sjovt at rydde op, og et ryddet hjem er en meget enkel, men vigtig del af at simplificere sit liv. Så tag fat én gang for alle, lav systemer, og brug dem så flittigt, at rodet aldrig når at vokse dig over hovedet. For hver gang, du finder et papir, som ikke har en mappe, det hører til i, eller en ledning, som ikke har en kasse at være i, så bliver oprydning til et stort projekt, fordi mappen og kassen skal „oprettes“ først. Og det føjer til to do-listen i stedet for at simplificere den.

Og husk, når du laver systemerne, så vær kritisk med, hvad du beholder. Formålet er at simplificere, så i stedet for at holde fast, giv slip både på ting og tanker.