Spøttrup Borg og Sport-Cola

I Poul Reichhardts fodspor og den lokale cola: Her er 5 ting, som du bør opleve i Skive og omegn

At komme til Skive føles som at komme hjem for journalist Emma Fjalland Lund, der dog hverken er opvokset eller har boet i byen ved Limfjorden. Ikke desto mindre har hun tilbragt oceaner af tid med familie i Skive og omegn. Her får du fire perler, som Emma bliver ved med at komme tilbage til - og en helt særlig sodavand, du bliver nødt til at smage.

Maritime drømme

Hjertestien Skive Danmarks længste træbro

Oplev det bedste af Skives natur på én gårute med Hjertestien 'Maritime Drømme'. Den tager dig forbi både lystbådehavnen, de populære fiskerhuse, Danmarks længste træbro samt Krabbesholm Skov, hvor du kan opleve den historiske Krabbesholm Højskole og skovens 400 år gamle ege. Turen er i alt 4,5 km, men kan afkortes flere steder, hvis ønsket. 

Se mere her.

Den lokale cola

Sport-cola sixpack

Jeg kan ikke komme til Skive uden at få (mindst) en Sport-Cola fra det lokale bryggeri Hancock. Bliv ikke skræmt af, at den ligner en øl. Indholdet i flasken har en perfekt sødme og rund colasmag. Det er desuden muligt at få en gratis rundvisning på bryggeriet, men sørg for at booke i god tid, da pladserne er begrænsede og yderst eftertragtede. 

Se mere på Hancock.dk

I Poul Reichhardts fodspor

Sevel Kro Skive

Ved Hjerl Hede, en kort køretur fra Skive, finder du Sevel Kro, hvor hele min familie elsker at komme. Den hyggelige landsbykro var igennem mange år berømt som “teaterkroen” og havde i en lang årrække ofte besøg af skuespillere som bl.a. Poul Reichhardt. Den dag i dag er den stadigvæk kendt for sin traditionelle danske mad og gode stemning. 

Se mere på Sevelkro.dk

Danmarks eneste ægte middelalderborg

Spøttrup Borg

Lidt uden for Skive ligger den historiske middelalderborg Spøttrup, der stammer helt tilbage fra 1500-tallet. Der er både voldgrave, borgtårn og riddersal – og så er det også her, der hvert fjerde år afholdes det traditionelle EM i ridderdyst samt det årlige Bispens marked. Her bliver borgen vakt til live med beboere og en turnering i middelalderkampsport, hvor de deltagende i rustning kæmper med sværd, økse og skjold. 

Se mere på Spottrupborg.dk

Historisk kunstnerhjem

Udsigten over Jenle

Lidt uden for Skive ligger det historiske kunstnerhjem Jenle, som gennem lang tid husede digter og forfatter Jeppe Aakjær – manden bag teksten til bl.a. ’Jens Vejmand’ og ’Ole sad på en knold og sang’. Her kan du lære meget mere om alt fra hans fattige opvækst og ulykkelige ægteskab år til hans utrolige karriere, politiske tekster og år i fængsel. 

OBS! Jenle er ved at blive istandsat, og man kan derfor kun se en begrænset del af huset i øjeblikket. Der er dog stadigvæk rig mulighed for en gåtur i den smukke natur omkring Jenle. 

Se mere på Jenle.dk