Ældre kvinde og oldebarn

Læser til 'John ser alt': "Mit dejlige 13-årige oldebarn er desværre ordblind"

Læserne har skrevet til sandsigerske John Braad fra brevkassen ’John ser alt’ i Hjemmet. Her svarer han på: Hvordan vil det gå mit ordblinde oldebarn? Og en familie leder desperat efter deres dåbskjole?

Kære John

Jeg har skrevet til dig flere gange, hvor du fik ret i det hele. Tak for det.

Denne gang drejer det sig om mit oldebarn – en dejlig dreng på 13 år. Han er desværre ordblind og har svært ved at klare sig i skolen. Han har oplevet flere nederlag.

Han har en drøm om at komme på efterskole for ordblinde. Vil det lykkes, og vil han få en uddannelse? Kommer han til at arbejde med noget, han bliver glad for?

Vil min yngste søn snart få en mindre bolig, nu når børnene er flyttet hjemmefra?

93-årig oldemor

Kære 93-årig oldemor

Du skal ikke være så bekymret for dit oldebarn. I dag er det noget helt andet at være ordblind, end det var tidligere, med de nye hjælpemidler, og måden det bliver håndteret på.

Jeg ved godt, at han har fået nogle nederlag, men det vil der blive rettet op på. Han kommer på efterskolen, og han vil klare sig rigtig godt og få en uddannelse indenfor håndværk. Med tiden vil han arbejde på kontor inden for faget. Jeg ser ham ved en computer, hvor han arbejder med handel og salg.

Lige nu, hvor jeg skriver brevet, ser jeg, at din søn får tilbudt en mindre bolig, som han bliver meget glad for.

Kære John

Vi er så heldige, at vi er blevet beriget med et barnebarn. Han skal døbes den 2. juli. Men familiens dåbskjole er blevet væk. Kjolen er blevet flittig brugt, men vi kan ikke lokalisere, hvor den er henne nu. Vi har ledt alle mulige steder uden held.

Vi har ledt på tre-fire adresser uden held. Håber, du kan hjælpe os? Derudover har jeg en guldkæde og et armbånd der er blevet væk. Hvis du kan hjælpe, vil lykken ingen ende tage. Tak for en god brevkasse.

J.B.A.

Kære J.B.A.

Jeg ser dåbskjolen hos et familiemedlem. Jeg ser en lyshåret kvinde. Hun kommer selv i tanke om dåbskjolen.

Den er i et skab mellem noget andet tøj, men den er stadig i posen. Den skal nok komme frem igen, så den er klar til den lille drengs dåb. I forbindelse med barnedåben vil I få at vide, at der er en lille ny på vej. Det er dejligt, for I er en familie, der virkelig elsker børn.

Dine smykker ligger hjemme hos dig selv. Jeg ser dem samlet dybt inde i en skuffe. Det er ved et uheld, de er havnet der. Led inde bagerst i dine skuffer, så skal smykkerne nok komme frem igen.

Skriv til John

JohnBraad.jpg

John Braad er synsk og hjælper dig med at finde bortkomne ting og forklare mærkelige hændelser.

Skriv et brev og vedlæg et foto af dig selv, så vil John prøve, om han kan hjælpe dig.

De udvalgte breve og svar offentliggøres i Hjemmet.

Skriv til: John Braad, Hjemmet, Strødamvej 46, 2100 København