Julie og Jacob rykkede teltpælene op og gjorde det, mange drømmer om
Mød Julie Lysbo og Jacob Wildschiødtz, der rykkede teltpælene op og flyttede til New York.
Hvorfor flyttede I til New York?
"Vi havde alle lyst til, at der skulle ske noget nyt. Vi havde det rigtig godt i København, men det hele var næsten for trygt og komfortabelt. Vi havde behov for at blive kastet ud på dybt vand og arbejde med de bedste og mest inspirerende inden for vores felt. Det blev besluttet over en søndagsmiddag på Toldbod Bodega på Esplanaden sammen med vores gode ven Mikkel Hess (dansk musiker, der også bor i New York, red.), og vi startede vores New York-eventyr sammen et par måneder senere."
Hvad har I gang i?
"Vi arbejder med branding, strategi, design og kommunikation, hovedsagelig for mode-, beauty-, kultur- og designbranchen. Tiffany & Co., Tom Ford Beauty, Louis Vuitton, Uniqlo, Diesel, Loewe og Hennessy er blandt vores kunder."
Hvordan har jeres karrierer udviklet sig, siden I flyttede til NYC?
"Jacob er medstifter af NR2154 og startede New York-studiet op, da vi flyttede herover. Sideløbende har han haft titler som design director, art director og creative director hos bl.a. Love Magazine i London, Free Magazine i Tokyo og Rika Magazine i Amsterdam. Jeg startede med at arbejde tre år på et bureau med fokus på mode og luksusbrands. Da vores første pige, Lou, blev født, besluttede vi, at to en halv måneds barsel var alt for lidt, og jeg sagde mit job op. Efter seks måneders barsel begyndte jeg at freelance for fotografen Mario Testino. Da vores samarbejde udviklede sig og blev til større opgaver, så vi muligheden for at arbejde sammen og lægge det hele ind under studiet."
Hvad er det bedste ved at bo i NYC?
"De mest ambitiøse og inspirerende mennesker fra hele verden drages af byen. Der er så utrolig mange tilbud og muligheder, hvis du er åben over for dem."
LÆS OGSÅ: Helena Christensens 17 yndlingsbilleder fra hendes personlige fotoalbum
Hvilke værdier sætter I størst pris på?
"Det særlige ved at arbejde og bo her er, at alt bliver set som en mulighed. I stedet for først at fokusere på eventuelle problemer ser man på, hvilke muligheder der er i situationen. Måske er det, fordi byen er bygget af indvandrere. Der er stor fokus på, hvad folk kan bidrage med ud fra deres kultur. Folk er sindssygt gode til at hjælpe hinanden, for når vi slår os sammen, får vi bedre resultater. Det er, som om jo mere man hjælper hinanden, desto mere overskud kommer der."
Hvad er den største udfordring ved at bo i New York?
"At tempoet er så højt, og at man både privat og arbejdsmæssigt skal huske at finde sine pauser fra det. Man møder hele tiden nye mennesker, som inspirerer én, og som måske kunne åbne nye muligheder. Vi er gode til at tage ud af byen og køre upstate. Der får vi hurtigt et sceneskift med bjerge, floder, skove og tid med familie og rigtig gode venner."
Hvad er kommet bag på jer ved at bo her?
"Det kom bag på os, hvor utrolig dyrt det er at få og have børn i New York. Det står i kontrast til, hvor meget hjælp man får i Danmark og gør én opmærksom på, hvor meget man burde sætte pris på det."
Hvad savner I i New York?
"At det offentlige system fungerer. Det er dybt godnat at gå på posthuset, det tager 2.000 år at få sendt et brev. Og så kan det godt være, at man i Danmark griner lidt ad Arne Jacobsen-stolene og Louisiana-plakaten af ældre dato i venteværelset. Men hvis man ikke ved, hvor man skal gå hen herovre, kan man ende hos en læge, hvor man ikke engang har lyst til at sætte sig i stolen. Man burde sætte mere pris på, at det bare fungerer i Danmark."
Hvad savner I ved Danmark?
"Vi savner altid vores familie og venner. Altid. Heldigvis kommer de ofte på besøg, eller vi tager hjem. Når vi flyver ind over Danmark, bliver vi altid glade, når vi ser vindmøllerne."
LÆS OGSÅ: ”Her findes ingen begrænsninger, når det kommer til farver”
Hvordan er det anderledes at bo i New York end i København?
"Kvaliteten er generelt god i Danmark. I New York er skalaen større, her kan du få det bedste i verden og det dårligste i verden. Den vildeste penthouse og den mest usle lejlighed med uindbudte dyregæster."
Hvordan er mentaliteten anderledes i New York?
"Folk, der bor i New York, er som udgangspunkt meget interesserede i hinanden, åbne for nye input, nysgerrige, sultne på muligheder og er gode til at connecte med hinanden."
Og hvor skal man så gå hen i New York, Julie og Jacob?
J + J Hats, uden tvivl byens bedste klassiske hattemager.
Editions de Parfums Frédéric Malle, fantastiske duftoplevelser fra Frédéric Malle og hans kollektion med en række af verdens bedste 'næser'.
Dover Street Market NYC, de bedste brands fra hele verden med fantastiske installationer. Vores piger tror, det er en slags museum, og elsker det. Der er også rigtig god mad i deres Rose Bakery.
Primary Essentials Brooklyn, lokal lille velkurateret design- og interiørbutik på Atlantic Avenue. Perfekt til gaver.
Dia:Beacon, efter en times smuk køretur op langs Hudson River kommer man til en gammel ombygget fabrik, der er pakket med ikoniske New York-kunstneres værker fra især 60'erne og op til i dag. Joseph Beuys, Walter De Maria, Dan Flavin, Douglas Gordon, Michael Heizer, Pierre Huyghe, Jenny Holzer, Donald Judd, Imi Knoebel, Sol LeWitt, Agnes Martin, Bruce Nauman, Gerhard Richter, Andy Warhol, Lawrence Weiner, La Monte Young. Listen er meget, meget længere ... Dia:Beacon er virkelig værd at opleve. Fortsæt dagen eller weekenden med et besøg i den enorme skulpturpark Storm King Art Center, hvis du ikke har fået kunst nok.
Whitney Museum of American Art, New Yorks nyeste store museumsbygning tegnet af Renzo Piano med et fantastisk åbent gulvplan og udsigt ud over Hudson River. Museet hoster kunst-biennalen og har et rigtig godt program året rundt, også for børnefamilier. Deres restaurant Untitled er også et besøg værd.
The Met Breuer, en af vores yndlingsbygninger, som arkitekten og designeren Marcel Breuer tegnede til Whitney, er nu overtaget af The Met med fokus på moderne og samtidskunst. Slut af med en frokost, middag eller kaffe nede i det fantastiske kælderlokale og gårdhaven, hvor Alma Bar & Coffee ligger.
Blue Bottle Coffee. Der er rigtig meget god kaffe i New York, men vores foretrukne serveres af Blue Bottle i Boerum Hill. Prøv deres koldpressede iskaffe New Orleans, serveret af de sødeste baristaer.
LÆS OGSÅ: Josephine Skriver er regnbuebarn: ”Jeg har altid vidst, at jeg var elsket”
Hvordan slapper I af?
"Det bedste i verden er, når vi alle er hjemme, og ingen af os er ude at rejse. Vi har en fast opskrift på en succesfuld start på en lørdag. Det er Blue Bottle Coffee lige rundt om hjørnet, hvor vi tit starter morgenen. Det er en rigtig dejlig kaffebar, som ligger flere steder. Derefter får vi frisksmurte bialys med laks, et jødisk brød, som er en mellemting mellem en English muffin og en bagel, kombineret med solskin på en bænk og efterfølgende besøg på en legeplads, en park eller et museum."
Hvad er jeres bedste råd til folk, der overvejer at flytte til New York?
"Tro på det. Gør det, hvis du har brug for en udfordring, og hvis du har en stor kærlighed til byen. Det tager tid at falde til. Mange steder skal man have en anbefaling fra en udlejer for at kunne leje sig ind, og man skal kunne betale et halvt års leje up front. Og hvis du skal have et telefonabonnement, kræver det, at du kan dokumentere din kontohistorik. Men giv ikke op."
Overvejer I at flytte tilbage til Danmark?
"Vi flytter helt sikkert tilbage på et tidspunkt, men vi føler ikke, at vi har mistet København, selv om vi bor i New York. Hvis vi flytter tilbage til København, vil vi stadig arbejde ude omkring i verden. Det er noget af det mest fantastiske ved New York. Byen har åbnet op for resten af verden."
LÆS OGSÅ: De lokales bedste tips til New York
LÆS OGSÅ: Lotte Barnholdt og Cim Mahony har været sammen, siden de var 14 og 16 år
LÆS OGSÅ: “Mit hjem forandrer sig hele tiden, hvilket nok er meget lig min måde at klæde mig på”