Julie Zangenberg om indgreb: ”Jeg skulle have stået fast på, at mine små gajoler er skønne”

Julie Zangenberg om indgreb: ”Jeg skulle have stået fast på, at mine små gajoler er skønne”

Julie Zangenberg fik foretaget sit første kosmetiske indgreb i starten af sine 20’ere, men hun gjorde det på det forkerte grundlag, ved hun i dag. Nu har hun et råd til, hvad man skal overveje, inden man ændrer sit udseende.

I starten af 20’erne fik Julie Zangenberg foretaget en brystforstørrende operation, og det er en beslutning, som hun fortryder en smule i dag. Det fortæller hun i ALT for damernes podcast Skål Søster.

”I dag synes jeg, det er lidt fjollet, at jeg fik lavet mine bryster, og jeg vil faktisk gerne have dem fjernet og gjort mindre igen. Men jeg fortryder ingenting, for jeg var på en rejse dengang, hvor det betød meget for mig at få dem lavet,” siger hun i podcasten.

Snakken udspringer af, at unge mennesker i stigende grad vælger at få foretaget kosmetiske indgreb i form af botox og fillers. I en artikel fra Berlingske beskrives det bl.a. hvordan skønhedsklinikker har flerdoblet deres antal af unge klienter de seneste år.

Julie Zangenbergs beslutning om en brystoperation dengang bundede primært i andre folks forventninger til hendes udseende.

”Dengang skulle jeg helt klart have lukket folks kommentarer ude, men de kom jo fra alle sider. Både fra velmenende og søde kostumierer til griske og liderlige producentmænd. Der var mange, der sagde, at det var vigtigt, at jeg var tynd, at min røv så ud på en bestemt måde, og at der skulle proppes flere kyllingefilter i min bh, før jeg gik på scenen.”

”Jeg skulle have stået fast og sagt, at mine små gajoler var skønne, men det er også nemt at sige nu. Jeg startede i showbusiness, da jeg var 12, så det var svært at se det større billede, når man er vokset op i det.”

Botox er stadig i billedet

I dag har Julie Zangenberg næsten 100.000 følgere på sin Instagramprofil. Derfor føler hun også et ansvar for at tale højt om sine skønhedsindgreb, så hendes følgere ved, at hendes udseende ikke udelukkende er naturligt.

”Generelt synes jeg, at folk selv må bestemme, om de vil tale højt om deres kosmetiske indgreb eller ej, men lige i mit tilfælde føler jeg et ansvar. Jeg bliver nødt til at være åben om, at jeg får kosmetiske indgreb, når så mange unge kvinder kigger med. Jeg forsøger at fortælle dem, at man ikke skal ændre på noget for at være god nok.”

Som 29-årig startede Julie Zangenberg med at få foretaget kosmetiske indgreb i ansigtet. Hun får en gang i mellem botox i sin pande, skudt noget ind i sin kæbelinje, så den er mere markeret, og så får hun lavet sin hage. Tidligere prøvede hun også at få fillers i sine læber, men det blev for unaturligt for hende, og hun gik fra det igen, fortæller hun i podcasten.

”Jeg får gjort de her ting, fordi jeg godt kan lide, at mit ansigt ser ud på en bestemt måde. Jeg træner også i et fitnesscenter og klæder mig i noget bestemt tøj for at føle mig godt tilpas. Det er første gang nogensinde, at jeg er et sted i mit liv, hvor jeg virkelig hviler i mig selv. Derfor synes jeg også, det er okay, at jeg får tingene lavet, når nu det gør mig glad. Da jeg var yngre, gjorde jeg det mest for at leve op til andres forventninger, men nu kommer lysten indefra.”

Lige netop dét budskab er noget, som Julie Zangenberg synes, vi skal sætte mere fokus på. At vi kun skal ændre noget ved os selv, hvis vi gør det for vores egen skyld.

”Snakken bør handle meget mere om selvkærlighed og selvbillede. I mine 20’ere skete der nogle ting, der gjorde, at jeg faktisk ikke så godt kunne lide mig selv, og derfor begyndte jeg. Det er helt klart det forkerte udgangspunkt, hvis man gør det for at passe ind i en kasse.”

”Som barn fik jeg også at vide, at jeg har en opstoppernæse, og det hadede jeg. Nu er jeg virkelig glad for, at jeg ikke fik den lavet. Jeg kan stadig gå tilbage og gøre mine bryster mindre igen, men mit næseben ville jeg ikke kunne gro tilbage på samme måde. Man skal lige trække vejret, inden man får lavet et større indgreb og spørge sig selv, hvem man får det lavet for. Måske skal man lige trække sig tilbage i et sommerhus i en måned og tænke over, hvad der ligger til grund for, at man gerne vil ændre udseendet. Det skal altid komme indefra.”

Lyt til resten af snakken i fredagens afsnit af Skål Søster, hvor influencer Julie Zangenberg og journalist Gertrud Højlund også taler om spændende dobbeltlivshistorier – og Gertrud kommer med gode råd til dig, der måske har en lidt sær fornemmelse af din kæreste.