Michael Robak

Kære Robak: “Min nye kæreste er meget forfængelig”

Jeg synes, at det er umandigt og usexet, at min kæreste er så forfængelig, hvad gør jeg, spørger en læser i denne uges brevkasse. Læs svaret fra Go’morgen Danmark-vært Michael Robak, der hver uge tager stilling til livets små og store dilemmaer.

Kære Robak,

For fire måneder siden fik jeg en ny kæreste. Han er 30, og jeg er 34. Han er meget forfængelig. Jeg vidste det jo godt, da jeg mødte ham, men omfanget har alligevel overrasket mig.

Han plukker øjenbryn, får ansigtsbehandlinger og er generelt optaget af at pleje sit ydre. Selvom han er lækker og pæn, synes jeg alligevel, at det er lidt usexet og umandigt, at han bruger længere tid på badeværelset, end jeg gør. Skal jeg sige noget til ham? Og hvordan gør jeg det på en pæn måde?

Kærlig hilsen Anne

Kære Anne

Som udgangspunkt synes jeg, at man skal åbne munden i sit forhold og sige, hvis der er noget, man er utilfreds med. Der er masser af parforhold, hvor der foregår en tavs gætteleg, når det handler om de mere besværlige følelser.

Men i dit tilfælde, synes jeg ikke, at du skal sige noget. Din nye kæreste er forfængelig, det kommer du ikke til at lave om. Forestil dig, at en mand sagde til sin kone, at nu skulle hun stoppe med at bruge makeup eller farve hår – nej vel? Og i øvrigt vil det kun gøre din kæreste endnu mere umandig, hvis han i fremtiden skal til at lægge muddermasker og barbere ben i hemmelighed.

Til gengæld synes jeg, at du skal snakke lidt med dig selv. Kan du overhovedet leve med en kæreste, som du efter fire måneder synes, er både umandig og usexet? Er følelserne helt rigtige?

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Min kæreste vil ikke røre mig - eller røres ved”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Skal jeg droppe min nye kørselsordning for min kæreste?”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Mine forældre kan ikke lide min nye kæreste”

Skriv til Robak

Har du brug for en mands blik på en udfordring i dit liv, så skriv til brevkassen. Robak giver gode råd om dagligdagens dilemmaer og svarer på store og små spørgsmål om børn, kærlighed, parforhold, arbejdsliv og andet, du går og tumler med.

Skriv til Michael Robak på brevkassen@altfordamerne.dk

Alle breve bliver anonymiseret.

Michael Robak

Michael Robak er 47 år og har en datter på 12 og en søn på 20 år. Han er skilt og har en kæreste. Robak er vært på TV 2-programmet Go'morgen Danmark, forfatter og foredragsholder. Tidligere klummeskribent på ALT for damerne, hvor hans tankevækkende klummer altid blev delt, rost og diskuteret på Facebook.