Katinka Bjerregaard

”Kærligheden kom bag på mig, for jeg havde forestillet mig et festfyrværkeri fra start”

Katinka Bjerregaard havde slet ikke overvejet Daniel, som hun i dag har tvillinger med, som en potentiel kæreste-kandidat. For en forelskelse skulle være stormfuld, troede hun – og sådan var det ikke med Daniel. I hvert fald ikke til en start.

I mange år har Katinka Bjerregaard en helt bestemt forestilling om, hvad kærlighed er. Først bliver man forelsket med festfyrværkeri i maven og hele molevitten, og så bliver man kærester. Men det behøver ikke nødvendigvis at være sådan, ved hun nu.

Artiklen fortsætter under videoen ...

En aften for syv år siden mødes hun med Daniel Buchwald til øl på en bodega. De kender hinanden fra tidligere, hvor han har hjulpet hende med at lave musikvideoen til én af hendes sange.

Selvom hun måske godt har bemærket, at han har været ekstra sød ved hende siden, har hun ikke lagt mere i det. For hende er Daniel mest af alt en god ven, nærmest som en bror, fortæller hun sin veninde samme aften, de skal mødes.

”Jeg tænkte bare, du (Daniel, red.) er lidt kedelig. Sådan voksen, for han er otte år ældre end mig. Og så er han meget stille og rolig. Hvilket forvirrede mig. Men han grinede meget af mine vitser. Det kan jeg meget godt lide,” siger Katinka Bjerregaard i et stort interview til ALT for damerne.

Alligevel kommer det bag på hende, da han sidst på aftenen kysser hende. Hun ser dog en anden på daværende tidspunkt, og slår det derfor lidt hen.

It’s a heartache

Nogle uger efter kysset bliver Katinka dumpet af den fyr, hun har datet. Som vanligt mødes hun derfor med nogle veninder, så de kan drikke sig fulde, og hun kan slutte aftenen med et vilkårligt snav.

”Så jeg kunne tale om noget andet dagen efter. For det er altid sjovere at fortælle om, hvem man har bollet med, end hvem man nu har knust sit hjerte ud over. Og når jeg havde kærestesorger, gjorde jeg det også godt. Jeg var virkelig ynkelig,” fortæller hun.

Med veninderne under armen tager hun på Cafe Dyrehaven på Vesterbro i København, og pludseligt står Daniel der.

”Jeg var SÅ stiv. Jeg har det, som om jeg i hvert fald drak fire flasker rosé. Og så sagde jeg: ”Jeg tager med dig hjem”. Og han var vist ikke så fuld.”

De tager en taxa hjem til Daniel, selvom han egentlig synes, at Katinka er for fuld.

”Alligevel hældte han to glas rødvin op til os. Dem smadrede jeg. Derefter tog jeg mine bukser af og begyndte at støvsuge i køkkenet. Og så var jeg sådan: ”Nu skal vi bolle!”. ”Det skal vi ikke, du er for fuld”, sagde han. Jeg satte mig så oven på ham og red ham i et halvt minut. Så slog jeg en prut og gik død. Og så plagede han i lang tid om at få en date. Hvilket jeg stadig ikke forstår.”

Tålmodigheden overvinder alt

Men det er måske slet ikke så underligt, for modsat de mange mænd, Katinka tidligere har datet, ved Daniel, hvad han vil have, og det er Katinka.

”Nogle gange kan man jo være så stædig, at personen til sidst knækker og overgiver sig. Og det gjorde jeg. Vi var på to dates, og det var egentlig meget fint, men jeg havde altså stadig kærestesorger og syntes, det var lidt svært. Og jeg følte heller ikke, at vi var det bedste match. Så jeg skrev til ham, at det nok ikke gik.”

Nogle uger senere render hun ind i ham til en fest.

”Og så var han bare meget sådan: ”Hej Katinka. Godt at se dig”.”

”Jeg havde jo lige dumpet ham, og så stod han bare der og så tjekket ud og snakkede med en eller anden blondine. Så var jeg sådan …” Hun slår i bordet. ”NEJ!!! Jeg syntes bare, at det var så irriterende, at han lige pludselig virkede ligeglad.”

Selvom han måske virker ligeglad med hende, er han det ikke. Han har dog én betingelse, hvis de skal ses: Det skal være seriøst.

”Det var jo lidt vidunderligt, at der var en, der sagde, at nu skulle vi gøre det rigtigt, når jeg altid havde oplevet, at mændene sagde: ”Vi kan godt bolle, men vi gør ikke det her rigtigt”. Det var sådan underligt omvendt i forhold til alle de andre gange. At det var ham, der ligesom sagde: ”Nej, vi kan ikke bare bolle! Jeg vil gerne invitere dig ud og lave ting og præsentere dig for mine venner”,” fortæller Katinka og slutter:

”Kærligheden kom bag på mig, for jeg havde forestillet mig et festfyrværkeri fra start. Men det var mere sådan en blid følelse i maven, der kom snigende. Vi har jo så mange forestillinger om, hvordan kærlighed skal være. Er det for eksempel rigtig kærlighed, hvis man skal overbevises lidt? Det kan det jo sagtens være. Det er ikke altid sådan, at den bare lige er der. Vi møder jo hinanden med hver vores lort, og jeg tror, at kærlighed kan komme i mange former og bevægelser.”

Læs hele interviewet med Katinka Bjerregaard i denne uges ALT for damerne, som er på gaden fra i dag.

Om Katinka Bjerregaard

  • Sanger og sangskriver i Katinka Band, som har udgivet tre albums.
  • Debuterer som forfatter den 10. marts med romanen ’Klump: En kærlighedshistorie’.
  • Hun er 32 år og gift med fotograf Daniel Buchwald, som hun har tvillingerne Oda og Holger på tre år sammen med.