Kirsebærtræer i København: Her kan du se de smukke træer blomstre

København er fyldt med smukke kirsebærtræer. Læs med her og bliv guidet til de mest populære steder at se de smukke kirsebærtræer i København, men også et par insidertips.

Inden længe dækkes København atter med lyserødt, når de japanske kirsebærtræer springer ud rundtomkring i byen.

Vi har samlet en liste med de mest populære steder at se de smukke kirsebærtræer i København, men også et par insidertips fra de lokale, som helt sikkert også vil imponere dig.

Her er de smukkeste kirsebærtræer på Vesterbro, Frederiksberg og Nørrebro samt i Indre by og Nordvest.

Vesterbro

Sønder Boulevard

Sønder Boulevard, 1720 København V

Langs den lange boulevard, der fører dig gennem Vesterbro, finder du en lang række af de smukke kirsebærtræer. Her er desuden god plads, til at du kan sætte dig ned på et tæppe på græsset eller på en af bænkene og nyde de fine træer. 

Halmtorvet

Halmtorvet, 1700 København V

Er du nær Hovedbanegården eller Kødbyen, så læg vejen forbi Halmtorvet, hvor du også har mulighed for at se de smukke kirsebærtræer.

Tivoli

Vesterbrogade 3, 1630 København V

Tivoli er kendt for deres mange sæsoner, og selvom 'kirsebærtræ-sæsonen' ikke står i den officielle Tivoli-kalender, gør de også meget ud af netop denne sæson - og med god grund. Deres japanske have danner nemlig den perfekte ramme for de smukke, blomstrende kirsebærtræer. 

Kirsebærtræerne blomstrer i og omkring april.

Nørrebro

Superkilen

Nørrebrogade 210, 2200 København N

Midt på Nørrebro ligger Superkilen-området, som er et yndet sted at komme for skatere og fotografer. På asfalten er der malet en række lange hvide striber, som er en perfekt baggrund, hvis du ønsker et mere moderne look på dine billeder af kirsebærtræerne. 

Frederiksberg

Hostrup Have

Hostrups Have, 1954 Frederiksberg C

Gemt godt i midten af en større etageejendom ligger den skønneste lille park, som med garanti vil imponere dig. Etageejendommen lukker af for larmen fra den trafikerede Falkonér Allé, som ligger blot et stenkast herfra, samtidig med at en masse sol rammer ned i den store gård med græs i midten. Kirsebærtræerne i Hostrup Have er perfekte, hvis du vil nyde træerne på et tæppe - og i stilhed. 

Indre By

Langelinie Park

Nordre Toldbod, 1259 København K

Langs den lille sti, der forbinder Gefion Springvandet og Langelinieparken, finder du den smukkeste samling kirsebærtræer, som vil imponere enhver. 

Det er næppe muligt ikke at blive vild med det japanske look, når du står blandt træerne ved Langelinie, men vil du have endnu mere af den japanske kultur, så kom forbi Langelinie den 24. april, hvor den årlige Sakura Festival afholdes. 

Når de japanske kirsebærtræer blomstrer kaldes det i Japan 'sakura', som også er en betegnelse for selve blomsterne på træet. 

Botanisk have

Gothersgade 128, 1123 København K

Botanisk have i København byder på en lang række internationale plantesorter - og derfor har de selvfølgelig også et japansk kirsebærtræ, som blomstrer omkap med forårssolen. 

Kongens Have

Øster Voldgade 4A, 1350 København

Kongens Have er kendt for at være en stor, grøn firkant midt i byen, men faktisk er den også til dels malet lyserød på denne tid af året. I hjørnet, hvor Kronprinsessegade og Gothersgade mødes, finder du nemlig en række af de smukke kirsebærtræer. 

Amaliehaven

Toldbodgade, 1253 København K

Mellem Københavns kanal og Amalienborg ligger den hyggelige, lille Amaliehave. Herfra vil du kunne tage de mest fantastiske billeder af de smukke kirsebærtræer med vand eller slot som baggrund. 

Nordvest

Bispebjerg Kirkegård

Frederiksborgvej 125, 2400 København NV

Den mest populære og mest fotografede kirsebærsti i København - og med god grund - ligger på Bispebjerg Kirkegård. Her står de smukke træer snorlige langs den brede sti og danner nærmest en hvælving over de mange besøgende. 

Stien er dog blevet så populær både blandt lokale og turister, at der tit er overfyldt. Derfor vil vi faktisk anbefale, at du prioriterer nogle af de andre smukke steder i guiden her - men hvis du bare forbi 'Kirsebærstien' på Bispebjerg Kirkegård, så kom allerede mellem klokken syv og otte om morgenen, da du så har større chance for at undgå de store menneskemængder.

Du må gerne medbringe din hund på Bispebjerg Kirkegaard, så længe du har den i snor. 

OBS! Husk, at dette er en kirkegård. Hav derfor respekt for dem, som kommer og besøger deres nære samt for de grave, der ligger op til ’Kirsebærstien’.

Artiklen er oprindeligt fra 2023. Den er blevet opdateret i 2024.

Har vi overset et smukt træ - eller måske endda en hel kirsebærallé? Send gerne dit tip til emma@alt.dk 🌸