Kirsten Siggaard

Kirsten Siggaard: "Jeg vejede 49 kilo og var så træt, at jeg måtte have en lur midt i grandprixet"

Kirsten Siggaard har haft så travlt, at det gik ud over hendes fysiske velvære. Det fortæller hun om til Hendes Verden.

Hun blev landskendt, da hun i 1980’erne indtog Dansk Melodi Grandprix sammen med Søren Bundgaard, hvor hun med egne ord gik fra at være bankassistent til at være sangerinde.

Men bag de mange succeser og sejre gemte der sig benhårdt arbejde – og næsten ingen fritid. For Kirsten Siggaard blev både mor, turnerede landet rundt med grandprix-sange og spillede med i teaterforestillingen, Solstik, i midt 80’erne.

”I 1987 deltog vi i grandprixet med Farvel og tak, og man kan se på den optagelse, at der ikke er meget tilbage af mig. Jeg vejede kun 49 kilo, jeg var så tynd, at mine skulderblade stak ud fra ryggen. Jeg havde så travlt, og jeg var så træt, at jeg måtte have en lur midt i grandprixet, inden jeg skulle på scenen anden gang, og da jeg stod på scenen, var jeg ikke sikker på, om jeg overhovedet sang rigtigt. Når de andre gik til fest efter premiererne, gik jeg på arbejde med teatret. Der var ikke meget fest for mig i 1980’erne,” fortæller Kirsten Siggaard til Hendes Verden.

Den fulde kalender har været en trofast del af hendes karriere, hvor den ene forestilling har afløst den anden.

”Jeg begyndte også at lave revy i 1990’erne, men jeg havde jo to små drenge derhjemme, så jeg skulle have alting til at hænge sammen. Jeg ringede hjem hver aften og sang godnatsang for dem, hvis de ikke var med mig ude at optræde.”

Tinder-profil

I dag er der faldet lidt mere ro over Kirsten Siggaards hverdag. Hun er blevet farmor til tre børnebørn, bor alene, men har prøvet kræfter med dating-appen, Tinder. Det var, da hun medvirkede i tv-programmet ’Til middag hos’, at de andre gæster oprettede en Tinder-profil til hende.

”Jeg har da også mødt en masse søde mænd på den måde, men der er aldrig noget af det, der har holdt mere end et par måneder, og lige nu holder jeg en pause,” fortæller hun og uddyber:

”Det er svært, når man i vores alder har været alene i mange år, for ingen af os vil give afkald på gamle vaner, og jeg tror også, vi i vores alder er bange for at overgive os. Det skal i hvert fald være den helt rigtige mand, der får mig til det. Men jeg er også ret god til at være i mit eget selskab, og derudover har jeg en masse dejlige venner, som jeg drikker rosé og vender verdenssituationen med.”

Læs hele det store interview fra Hendes Verden med den populære sanger lige her: Kirsten Siggaard: ”Jeg har da også mødt en masse søde mænd på Tinder”

Fakta

  • Kirsten Siggaard, 68 år.
  • Oprindeligt bankuddannet, men har primært haft et arbejdsliv på scenen.
  • Især kendt for sine mange optrædener i grandprixet, hvor det bedste resultat var i 1988, hvor hun og Søren Bundgaard blev nummer tre i Eurovision. Har også spillet blandt andet Edith Piaf og er en del af gruppen Swing Sisters.
  • Mor til to sønner, farmor til tre og fraskilt.
  • Kan opleves live i Boxen i Herning 18. marts til hyldestshowet Alletiders Melodi Grandprix.