EM blev sparket i gang … På en alpetop i Schweiz

Europamesterskaberne i fodbold er officielt skudt i gang – og det gik ikke stille for sig.

Vi befinder os i et schweizisk bjergpas, 3.454 meter over havets overflade. Det blæser omkring 20 meter i sekundet, og sneen suser ned. På en fodboldbane, der egentlig er grøn, men lige nu er hvid, udspiller der sig en straffesparkskonkurrence imellem en række schweiziske landsholdsspillere og en række udvalgte UEFA-repræsentanter.

Der skulle egentlig have været en regulær fodboldkamp, men snestormen gør det umuligt, og de frivillige kæmper for blot at holde straffesparksområdet nogenlunde fri for sne. Da den sidste bold bliver sparket i mål, bliver billetterne til næste års EM-kampe sat til salg. Dermed er Women’s Euro 2025 officielt skudt i gang.

Forhåbentlig bliver forholdene en smule anderledes, når det danske fodboldlandshold næste år drager til EM i Schweiz med Pernille Harder i front. Faktisk kan vi nok se frem til det hidtil største event af sin slags.

Kick-off, UEFA Women's EURO 2025
Sneen fløj omkring spillerne, som officielt skulle sparke Women's EURO 2025 i gang.

”Vild og vanttig lokation”

Bjergpasset, som danner rammen om dette års kick-off-event, hedder Jungfraujoch og er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Normalt ville man kunne se sneklædte alpetinder fra toppen, men i dag er der mest af alt hvidt og blæsende.

Janni Arnth Jensen er én af dagens udvalgte UEFA-repræsentanter, som fik lov til at sparke bolden i mål på den snedækkede alpe-fodboldbane. Den tidligere landsholdsspiller kalder lokationen ”vild og vanvittig”, og hun glæder sig til næste års Europamesterskab.

”Vi kan se frem til et fedt og stort event, forhåbentlig det største, vi har haft indtil videre. Vi får set en masse gode hold, og vi får et event, hvor vi løfter tingene – løfter kvindefodbolden – og jeg tror, det bliver et fantastisk arrangement at samles omkring her i Schweiz," siger hun til alt.dk

Du kan se Janni Arnth Jensen fortælle mere om både dagens event og EM 2025 i videoen i toppen af siden. I videoen nedenfor kan du se et stormfuldt fraklip. 

 Artiklen fortsætter under videoen.

11. danske kvalifikation

Når det danske fodboldlandshold indtager Schweiz næste år, kan de ligeledes se frem til at spille i smukke, bjergrige omgivelser, men forhåbentlig bliver de lidt mindre stormende. Slutrunden afholdes i otte forskellige byer fordelt over hele landet og løber af stablen d. 2.-27. juli 2025.

Det danske kvindelandshold kvalificerede sig til EM i juli i år, hvor de vandt 3-0 over Belgien på udebane. Det er 11. gang, landsholdet er kvalificeret til Europamesterskaberne, som er blevet afholdt med jævne mellemrum siden 1982. Det bedste resultat opnåede holdet i 2017, hvor de var i finalen imod Holland.

Alt.dk var inviteret til kick-off på UEFA Women's EURO 2025 af Grindelwald Tourism og Jungfrau Railways.

EM-slutrunden 2025 afholdes i:

  • Basel
  • Bern
  • Genève
  • Zürich
  • St. Gallen
  • Luzern
  • Sion
  • Thun