kvinder er bedre til at investere end mænd

Ekspert: Mænd investerer mere – men faktisk er kvinderne bedre til det

Flere mænd investerer i aktier end kvinder, men kvinderne er ikke langt bagefter – og allerede nu gør kvinderne det faktisk langt bedre på aktiemarkedet end mændene, mener ekspert.

Hvor mange af dine veninder investerer i aktier?

I løbet af de seneste år, er det, ifølge statistikerne, blevet flere og flere af dem. Kvinder investerer dog stadigvæk markant færre penge i aktier og pension end mænd – til gengæld så bliver kvinder generelt set betragtet som værende langt bedre investorer end deres mandlige modpart.

Det fortæller Anders Hartmann, aktieekspert og stifter af investeringstjenesten NORD.investments.

Hans erfaring er nemlig, at kvinder bl.a. er bedre til at sprede deres risiko, tænke langsigtet – og holde fast, selvom aktierne svinger – og netop dét, sikrer en større gevinst i sidste ende, fortæller han.

”Mange mænd bliver hurtigere inspireret og tager action, hvis de læser en avisoverskrift, hvorimod kvinder bevarer roen og er en langsigtet investor. Dertil oplever vi, at mænd til tider har en tendens til at overvurdere egne evner, så de hurtigt ser sig selv som investeringsekspert,” siger Anders. Hartmann til alt.dk.

”Der er ingen tvivl om, at de kvinder, vi møder, ikke vælger at satse anderledes, selvom der er lidt uro i markedet – de fastholder deres investeringer, og det kvinderne gør, er egentlig det helt rigtige. De forholder sig passive og forbliver investeret, og det gør faktisk deres afkast større, end hvis de shoppede rundt mellem aktierne.”

KVINDE, kend dine aktier!

Kom med til en aften, hvor det handler om penge – dine penge! 

Måske har du længe gået og tænkt på at komme i gang med at investere, men hvordan er det lige, at man tager det første skridt? Hvilke aktier er værd at investere i, og hvordan opretter man en aktiekonto? 

På denne aften bliver du inspireret til at komme i gang med at investere, og du får de bedste tips og trick fra seje kvinder, der har helt styr på finanserne.

På scenen kan du bl.a. opleve TV-vært og aktie-nørd Sofie Østergaard, der deler sine bedste økonomiske tips og tricks - og du kan møde stifterne af Moneypenny, Ann Christina Lykke Motzfeldt og Linnéa Schmidt.

ALT for damerne sørger for, at du får en let forskriskning og en goodiebag med skønne sager på aftenen (værdi min. 300 kr.). Og så vil der mulighed for at vinde lækre præmier.

Du kan stadigvæk nå at komme til eventet i:

Odense, Sydbank Arena, onsdag d. 16. november 2022

København, ALT for damerne redaktionen, torsdag d. 17. november 2022

Køb billet her

image6wi7o.png

Givende gave

En af dem, der har kastet sig ud på aktiemarkedet for at slippe for negative renter i banken, men derimod vækste opsparingen, er Lise Viberg Sønderbæk.

Allerede som ung fik hun i konfirmationsgave aktier af sine forældre. Dengang var det dog ikke noget, hun tænkte meget over, udover at hendes forældre sagde, at de ville blive mange penge værd en dag.

Det var først midt i tyverne, at det for alvor gik op for hende, hvordan de penge, hun tjente, faktisk også kunne tjene penge til hende. Hun begyndte derfor at sætte sig ind i, hvad de aktier hun havde liggende fra konfirmationen kunne – og om hun måske skulle have nogle flere.

”Jeg indså, at jeg ikke får meget ud af, at pengene bare står på min konto. Jeg vil jo gerne have dem til at vokse,” fortæller hun.

”Så jeg søgte råd og begyndte faktisk allerede kort efter selv at investere. Jeg indså hurtigt, at det alligevel ikke var så farligt, som jeg havde troet. I starten var det meget lidt, jeg investerede, nu er det en hel del mere. Men man skal starte et sted – og lidt er en bedre start end ingenting. Så man kan altid bygge ovenpå. ” 

Risikoprofil

Selvom hun startede stille ud, har Lise Viberg Sønderbæk nu fået stor succes med at investere. Måske, fordi hun har lagt en god investeringsstrategi, som følger Anders Hartmanns opskrift til punkt og prikke.

”Min strategi har hele tiden været at investere i forskellige aktier, i stedet for at sætte alle mine penge ét sted, så jeg får det spredt bredt ud. Så vil alle mine gode aktier kunne gøre op for en dårlig aktie, hvis det nu skulle gå galt,” fortæller hun.

”Det kan godt være, at mine mange forskellige aktier svinger meget i værdi, men det gør ikke noget. Jeg alligevel bare lader dem stå og vokse, til jeg den dag om mange år skal bruge dem – og til den tid vil de have et større afkast.”

Flere kvinder på markedet

Lise Viberg Sønderbæk har ikke tilnærmelsesvis snakket så meget om aktier med sine veninder, som hun har med sine drengevenner. Noget, hun håber, der en dag bliver lavet om. 

Og det gør det meget muligt også, hvis man kigger på stigningen i antal brugere hos investeringsplatforme såsom NORD Investments, fortæller Anders Hartmann.

”Vi har set en kæmpe vækst i kvinder, der begynder at investere. Hos os har vi i dag totalt set 31 procent, som er kvinder. Alene fra 2021 til nu er andelen af kvinder steget til 35 procent, så altså en ret vild udvikling. Det er superpositivt,” siger han.

”Hvis den procentvise udvikling fortsætter, så tror jeg ikke, at vi skal meget mere end 18-24 måneder frem, så vil vi for vores vedkomne se ligestilling.”

Vil du også gerne i gang med at investere? Herunder får du tre gode råd til at komme godt fra start fra aktieekspert Anders Hartmann.

Tre gode råd fra investeringseksperten

  1. Gør først op med dig selv, om du selv vil stå for det, eller om du gerne vil have andre til at gøre det for dig? Det kræver tid og viden at investere selv så måske du gerne vil have professionel hjælp.
  2. Mange glemmer at få fastlagt en risikoprofil, men det er vigtigt, hvis man ønsker at få en god start og plan. Overvej hvornår du skal bruge pengene, er det om fem år – eller først når du skal på pension? Tænk dernæst over din risikotolerance – hvordan sover du om natten, når du har investeret. Kig så på din samlede økonomi. Det kan godt være, at du tror, at du først skal bruge pengene om 20 år, men det kan også være, at du pludselig skal skilles, flytte eller bliver fyret, vil du så have penge til dét?
  3. Spred dine investeringer over et stort antal aktier, så du ikke tager for høj risiko. Og tænk over at dine omkostninger skal være lave – hvad der er sparet er tjent gælder i høj grad for investeringer