Lise Rønnes veninde fik hende til at tage et valg: ”Vi tænkte: Kan man det?”

Efter en middag med sine veninder tog Lise Rønne et valg, og på bare 10 dage kunne hun mærke, at hun fik sit liv igen. Det fortæller tv-værten i et stort interview med ALT for damerne.

Sidste påske gik noget op for Lise Rønne. Hun var ude at spise med nogle veninder – den ene en præst, som spurgte ud i selskabet, hvad de andre skulle ”faste med” op til helligdagene. Hun selv skulle faste med sociale medier, og det fik de øvrige kvinder ved bordet til at tabe underkæben.

”Vi tænkte, kan man det,” siger tv-værten i et stort interview med ALT for damerne og understreger, at det lyder skørt.

”Det var ikke, fordi jeg ikke havde forholdt mig kritisk til sociale medier, for det har jeg i dén grad. Jeg synes virkelig, at vi er vidner til et car crash. I slowmotion. Jeg har tidligere prøvet at sige, at så må jeg kun gå på morgen og aften, men jeg havde faktisk ikke forestillet mig den mulighed helt at undvære Instagram.”

Som resultat af samtalen med sine veninder valgte Lise Rønne at slette app’en. Hele påskeferien var hun slet ikke online. Hun kan godt høre, at det lyder lidt lamt at tale om det som en stor ting, men det føltes egentlig ret revolutionerende, fortæller hun.

”Jeg følte, at jeg fik mit liv og mit nu tilbage. Pludselig var der jo ikke noget på den der telefon. Jeg kunne kun være ude i virkeligheden, og det var jo helt 80’er-agtigt og også tit kedeligt. Men på den store klinge var det bare virkelig godt.”

Føler sig forkert

Da hun efter 10 dage tastede I-n-s-t-a-g-r-a-m dot com ind på computeren, var det med hjertebanken og frygt for alt dét, hun måske var gået glip af. Men det var en anden erkendelse, der mødte hende.

”At jeg ikke var gået glip af en skid. Jeg følte bare sådan en lede ved det, jeg så. Alt det der bedrag og selvudstillelse, vi har gang i derinde, stod bare så tydeligt for mig der.”

”Jeg får lyst til at købe alle mulige ting, når jeg er på Instagram. Jeg kommer meget hurtigt til at føle mig forkert og sidder hele tiden og tager screenshots af ting, jeg burde købe, og jeg kan hurtigt komme til at føle, at jeg ikke er med,” fortæller Lise Rønne.

Stjæler vores glæde

Her et halvt år senere er app’en fortsat slettet. Lise Rønne logger en sjælden gang imellem på, hvis hun skal lave et opslag eller har brug for ti minutters underholdning. Men det fylder ikke længere i hendes hverdag.

”Det kan godt være, vi taler om, hvor lang vores arbejdsuge skal være, og i hvor højt et tempo vi kan bære at løbe. Jeg tror i virkeligheden også, at vi kan vinde så meget og få mere kontrol over vores liv, hvis vi bare sletter de der sociale medier. Det er mental overload, og de stjæler vores pauser og potentielt også vores glæde ved det, vi har.”

Læs hele interviewet med Lise Rønne i her, hvor hun også fortæller om at have så travlt, at hendes nærmeste blev en forhindring, om at svare på mails, men ungerne børstede tænder – og om at turde tage det spring, mange drømmer om. 

Forside35.jpg