Louise Herping Ellegaard Løvernes hule

5 ting, du (måske) ikke vidste om Louise Herping Ellegaard

Hun har indtaget en af de fem stole i 'Løvens Hule' og har allerede lavet flere store investeringer, men hvem er Louise Herping Ellegaard egentligt? Lær hende at kende her.

Louise Herping Ellegaard har været iværksætter siden universitetstiden – nu har hun indtaget en af stolene i DR1-programmet 'Løvens Hule'.

Men vidste du fx, at hun har haft et helt særligt skab på sit kontor, og at hendes ene fod ikke (længere) ligner den anden?

Læs med her og bliv klogere på den nye løve.

1. Den første i familien

Louise Herping Ellegard har en lang række uddannelser bag sig. Hun studerede en bachelor i historie på SDU, en cand.mag. i historie, medier og kultur fra KU, og en HD i International Business fra CBS – men faktisk var hun den første i familien til at få en studenterhue.

”Vi havde ikke supermange penge, og det var ikke altid, at mine forældre havde et job. Derfor lå det heller ikke i kortene, at jeg skulle skabe min egen virksomhed. Jeg er den første i familien, der fik en studenterhue, og den første på universitet,” siger Louise Herping Ellegaard til Finans.

Og da Ladies First spørger hende, hvem der har åbnet døre for hende og muliggjort, hvor hun er i dag, så falder svaret også tilbage på barndommen: 

”En hård opvækst og lysten til at være mønsterbryder og komme ud af min sociale arv har været en kæmpe drivkraft. Så min vilje og arbejdsomhed har åbnet mange døre,” siger hun.

2. God for 90 mio. – eller hvad?

Siden det kom frem, at Louise Herping Ellegaard var en af de nye investorer i stolene i ’Løvens Hule’, har flere medier skrevet, at hun ifølge cvr-registeret er god for omkring 90 mio. kr.

Med sine mange investeringer i startups og scaleups, såsom appsene Tiimo og MyMonii, er der måske også noget om snakken, men selv synes hun, at det er sjovt, når folk skriver, at hun er 90 mio. kr. værd.

”Har de tjekket aktiekurserne?” siger hun til DR i den forbindelse.

3. Store- og eneste tå

Louise Herping Ellegaard er opvokset i Ansager i Sydvestjylland, og da hun var mindre, blev hun af og til passet på en bondegård.

I andet afsnit af nuværende sæson af ’Løvens Hule’ åbner hun op om et af de traumer, hun fik, under et af disse besøg.

"Som seksårig blev jeg passet på en bondegård, og der var der sådan en maskine, og så kom jeg til at træde ned i den. Det gjorde så ondt, at det ikke gjorde ondt. Det var først, da jeg kom ind i ambulancemodtagelsen og så min fars ansigtsudtryk, at jeg vidste, den var gal," fortæller Louise Herping til stor overraskelse hos alle de andre løver.

Louise Herping mistede fire tæer i ulykken, så kun storetåen er tilbage.

"Jeg lå på hospitalet i to måneder," fortæller hun videre.

4. Champagne-glad

For Louise Herping Ellegaard er der kun én måde at fejre livets sejre, siger hun til DR:

”Med masser af champagne; jeg elsker champagne! I min tidligere startup havde jeg et lille vinkøleskab stående på mit kontor, så der altid var flasker på køl,” svarer løven, der derefter bliver spurgt, ”Hvorfor champagne – og ikke den billige fra et supermarked?”

”Det smager jo ikke godt. Det skal være ordentlig champagne, ellers gider jeg ikke.”

5. Værner om privatlivet

Selvom den nye løve får masser af tvtid, håber hun dog ikke, at det går ud familien derhjemme – og faktisk har hun også i tvivl om, hvorvidt hun skulle sige ja til den nye rolle som investor i ’Løvens Hule’.

Hun endte som bekendt med at sige ja, men har til gengæld frabedt sig, at folk stopper hende, når hun er ude med sine børn, for at tage en selfie. Hun har ligeledes hemmelig adresse, og familien er ikke nævnt på hendes sociale medier.

”Min familie gider ikke være en del af mediernes cirkusshow, men der er også nogle, som er nødt til at stikke næsen frem for at få flere kvinder i dansk erhvervsliv,” fortæller hun til Finans.

”Jeg vil gerne være en rollemodel, og jeg har savnet tech-delen og lidt mere variation i programmet, men mit privatliv er mit privatliv.”

Om Louise Herping Ellegaard

  • 42 år
  • Har læst en bachelor i historie på SDU
  • Medstifter af Clio, som laver online undervisningsmateriale til folkeskolen. Virksomheden blev senere solgt for et trecifret millionbeløb.
  • Investor i sæson otte af DR1-programmet ’Løvens hule’.