Luise er gift og bor med to mænd: ”Jeg deler seng med den ene og børn med den anden”

Luise er gift og bor med to mænd: ”Jeg deler seng med den ene og børn med den anden”

Luise Thye-Østergaard bor med sin mand, Jesper, og med ”kærlighedsrelationen” Mads. For selvom kærligheden er intakt, er Luise og Jespers behov for forskellige, og derfor har de startet et helt særligt kærlighedseksperiment. Hør hele den vilde historie i vores podcast-app Talk Town.

Kærlighedseksperimentet

Luise bor med sin mand, Jesper, og med ”kærlighedsrelationen” Mads.

I Charlottenlund bor en lille familie, som har en opbygning udover det sædvanlige. Her bor Luise Thye-Østergaard sammen med sin mand Jesper og deres to børn.

I samme hus bor også Luises kærlighedsrelation Mads med sin datter.

- Jeg lever sammen med to mænd. Jeg elsker to mænd. Jeg deler seng med den ene og deler børn med den anden, fortæller Luise om den utraditionelle familiekonstellation.

I huset sover Luise og Mads på samme værelse, mens Jesper sover alene. Og de deles alle tre om de huslige pligter, såsom at smøre madpakker, køre børnene til svømning og gå tur med familiens hund.

– Vi er 100 procent stolte af det, vi gør. Vi kigger tit på hinanden og siger, at vi er helt vildt stolte over at løfte en opgave, vi ikke ved, hvad er. Det kræver så meget mod, så meget tålmodighed og så meget tillid til de parter, der er involveret. Man skal være taknemmelig for den læring, der er opstået. Guderne skal vide, at det her er megahårdt, men det er også fuldstændig fantastisk, forklarer Luise.

Et skelsættende kram

Men hvordan kommer sådan et kærlighedseksperiment lige i stand?

Historien begynder i efteråret 2015. Her kan Luise mærke, at Jesper har behov for mere ro og alenetid i weekenden efter en travl arbejdsuge. Og selvom hun egentlig selv søger mere tid til familien, kan hun godt se, at Jesper har brug for et rum til at lade op.

Derfor giver hun Jesper en fødselsdagsgave i form af nogle golftimer med en privat instruktør. Hun vælger parrets tidligere nabo Mads, som arbejder som professionel golfspiller, og som både Luise og Jesper bliver rigtig gode venner med over de næste mange måneder.

De to mænd finder hurtigt et nyt fællesskab på golfbanen, og Mads og Luise opdager, at de deler en interesse i den spirituelle og meditative verden.

Med tiden begynder Mads at komme på besøg i huset, de tre spiser middage sammen, deres børn leger på kryds og tværs, og på et tidspunkt beslutter Luise og Mads sig for at skrive bogen ”Sport og Følelser” sammen.

Det er i researchfasen til den bog, at de en dag ender ud i et langt kram, som først slutter, da de vågner op af en slags ”trancetilstand” to timer senere.

- Det er fuldstændig skelsættende, for det er dér, jeg kan mærke, at jeg i krammet møder det niveau af sanselighed, som jeg har længtes efter. Derfor går jeg hjem og snakker med Jesper. Jeg kigger ham ind i øjnene og siger, at jeg kan mærke, at den længsel, jeg har, det er efter Mads. Mads kan i hvert fald opfylde det. Hvordan han skal gøre det, det er ikke afgørende. Men jeg har behov for at have Mads tæt på, husker Luise.

Jespers reaktion er dobbeltsidet. På den ene side er han bange for at miste Luise og alt det, de har sammen som familie, men han er også bevidst om, at han ikke har interesse i den form for intimitet, som Luise ønsker. Og på sin vis savner han også selv den relation og den intimitet, som Luise har fundet i Mads.

- Hvis Jesper havde sagt: ”Jeg kan og vil ikke, Luise”, så var jeg gået på kompromis med min længsel og var blevet sammen med den mand og de børn, som jeg elsker, og som jeg havde en god seksuel relation med. Det var jeg. Men jeg synes, at et kompromis som det skal indgås på et ærligt grundlag. Alt for mange par går på kompromis uden at sætte ord på. De sluger den bare. Og det er ikke sandhed eller kærlighed i min verden. For det betyder, at vi lægger låg på en del af os selv, og i de fleste tilfælde er det fordi, at vi ikke er modige nok. Jeg vil gerne, at vi som minimum er i et parforhold og en relation, hvor vi finder modet frem til at sige: ”Sådan her har jeg det. Sådan her ønsker jeg det. Hvordan kan vi løse det i fællesskab?”

En utraditionel storfamilie

I de efterfølgende måneder efter det skelsættende kram begynder Luise, Mads og Jesper at tale om værdierne i at lave en storfamilie. Her bliver de enige om, at Mads og hans datter Maya skal flytte ind i huset.

- Det er først dér, at det bliver rigtig hårdt, og at vi får vores værste følelser vækket. Det er her, at vi hver især på forskellige tidspunkter har set vores værste frygt i øjnene og har været allermest bange for at miste det og dem, vi elsker. Så det er også her, at vi er kommet med de mest voldsomme udbrud af forskellig art. Og det er her, vi har mange snakke om tilliden til og troen på, at vi virkelig vil det her for os selv og hinanden.

Men hvordan kan Jesper overhovedet acceptere, at en anden mand flytter ind og sover med hans kone?

Hvordan kan Luise navigere i forholdet til to mænd – og tre børn – på samme tid?

Hvad har familie og venner sagt til deres utraditionelle levevej?

Og hvordan har børnene det egentlig med det hele?

Få alle svarene i podcast-serien Kærlighedseksperimentet, hvor både Luise, Jesper og Mads fortæller historien fra hvert deres perspektiv.

Om Luise Thye-Østergaard, 41

luise_thye_østergaard_29.jpg

Luise Thye-Østergaard er EFT-behandler og EMCC-certificeret coach, forfatter og foredragsholder. Luise lever i en alternativ familieform kaldet Kærlighedseksperimentet – en tilgang, som hun bruger i arbejdet med sine kunder. Læs mere på Luisethye.dk.

Om podcast-serien "Kærlighedseksperimentet"

2048x2048_kærlighedseksperimentet_alle.png

Luise bor i ét hus med to mænd: Ægtefællen Jesper og ”kærlighedsrelationen” Mads. Det er der mange, der har svært ved at forstå. For hvad med børnene? Er det ikke egoistisk af Luise? Er Jesper virkelig OK med det her? Er Mads?

Nu fortæller Luise og de to mænd deres kærlighedshistorie i podcastserien Kærlighedseksperimentet, hvor de fra hvert deres perspektiv forklarer, hvorfor de har valgt at leve uden for samfundets normer om den traditionelle kernefamilie, og hvorfor de synes, at flere bør mærke efter i deres parforhold og lytte til deres egne – og ikke mindst hinandens – behov.