Meghan Markle og prins Harry med Oprah Winfrey

Eksklusivt interview med Oprah: "Det er virkelig trist, at det er nået hertil"

I et stort interview med Oprah Winfrey fortæller hertuginde Meghan Markle blandt andet, at hun kæmpede med selvmordstanker under sin graviditet – og at det britiske kongehus ikke eftergav hendes ønske om behandling. Hertuginden og prins Harry fortæller også om nogle af de andre store udfordringer, der var medvirkende til, at de i januar 2020 meddelte verden, at de ville trække sig fra deres officielle pligter i det britiske kongehus.

Meghan Markle kæmpede med selvmordstanker i sin tid i det britiske kongehus, mens hun var gravid.

Det fortæller hun blandt andet i et to timer langt interview med Oprah Winfrey for amerikanske CBS, hvor også prins Harry deltager.

”Jeg havde bare ikke lyst til at leve mere,” siger Meghan Markle blandt andet i interviewet og fortsætter: ”Og det var en meget klar og ægte og skræmmende konstant tanke. Og jeg kan huske – jeg kan huske, hvordan han (prins Harry, red.) bare vuggede mig.”

Ifølge Meghan Markle efterspurgte hun psykologbehandling og fik afslag fra et royalt medlem af familien med begrundelsen at det ”ikke ville være godt for institutionen”. Det skriver bl.a. New York Times.

Udtrykte bekymring om søns hudfarve

I det opsigtsvækkende interview fortæller Meghan Markle også, at flere medlemmer af kongehuset havde udtrykt bekymring for, hvor mørk deres søns hud ville blive.

”What!?” udbryder Oprah Winfrey som respons i interviewet, som du kan se klip fra hos BBC her.

Hertuginden beretter også om at føle sig ensom og overladt til sig selv i en ny virkelighed, hvor mediepresset var massivt og fortæller blandt andet, at hun brød sammen under et officielt besøg i koncerthuset Royal Albert Hall i 2018.

Prins Harry fortæller blandt andet, at han er skuffet over prins Charles, og at han følte sig nødsaget til at gøre noget for at beskytte sig selv og sin familie:   

”Det er virkelig trist, at det er nået hertil, men jeg er nødt til at gøre noget for mit eget mentale helbred, for min hustrus og også for Archies, for jeg kunne se, hvilken vej det gik”, siger han ifølge New York Times.

Du kan se interviewet med Oprah Winfrey mandag den 8. marts på Viaplay og Viafree. Indtil da kan du se flere øjeblikke fra interviewet hos BBC her.

Har du selvmordstanker? Tal med nogen og få hjælp. Kontakt Psykiatrifondens rådgivning på 3925 2525 – helt anonymt. Du kan også kontakte Livslinien på 7020 1201. Læs mere her.