Har du en ”Hot Dog”? Her er de mest populære hunderacer

Danskerne var i 2023 vilde med selskabshunde, som tager hele seks pladser i top ti over de mest populære hunde. Her kan du se, hvilke hunderacer der var danskernes foretrukne i det forgangne år.

Der er næppe noget bedre end at komme hjem til en glad, firbenet ven efter en lang dag – og faktisk viser forskning også, at hunde er bedre sengepartnere end kærester er.

Derfor er det måske ikke så overraskende, at antallet af hunde i de danske hjem, ifølge tal fra Dansk Hunderegister, kun er steget de seneste år.

Men hvilken er så den mest populære hunderace blandt danskerne?

Agria Dyreforsikring har netop udgivet en opgørelse over, hvor mange hunde, der blev forsikret af hver race i 2023 – og dermed en liste over, hvilke hunderacer der var danskernes foretrukne det forgangne år. Dén liste har vi fået fingrene i.

Har du en af de populære ’Hot Dogs’? Se de mest populære hunderacer her:

10. Fransk bulldog

fransk bulldog.jpg

Racen, der ofte betegnes som ”hundenes klovn”, indtager en fin 10. plads. Den er med sit venlige sind og livsglade attitude en god selskabshund, som altid er klar på lidt ballade.

9. Engelsk cocker spaniel

engelsk cocker spaniel.jpg

Den aktive familiehund er en rigtig selskabspapegøje – på godt og ondt. Den er kontaktsøgende og god til både børn og voksne, men er til gengæld ikke god til at være alene.

8. Dansk-svensk gårdhund

imagezlvxn.png

Et energibundt af en hund, der elsker at møde nye både hunde og mennesker, men som også er vild med at grave huller i haven.

7. Shih tzu

shih tzu.jpg

En udadvendt legekammerat, som knytter sig meget til sin familie – og som har den perfekte størrelse til at tage med på udflugt.

6. Schæferhund

schæferhund.jpg

Schæferen har et stærkt beskytterinstinkt og fungerer både godt som familie- og vagthund. Den er desuden meget lærenem, kærlig og trofast, men er også en hund, der ofte skal stimuleres.

5. Cavalier king Charles spaniel

image6hv3f.png

4. Coton de tulear

Coton de tulear.jpg

Den er måske af mange danskere bedre kendt under navnet ’bomuldshund’. En udadvendt race, der godt kan finde på at gø ad fremmede, men som til gengæld i høj grad knytter sig til sin familie.

3. Golden retriever

imageal4x3.png

Den flotte, gyldne retriever har i mange år mænget sig i toppen over de mest populære hunderacer. Den har en stor tålmodighed, er lærenem og har et mildt gemyt.

2. Bichon havanais

Bichon havanais ny.jpg

Selvom den har en lang pels, der kræver lidt pleje, er den børnevenlige – og børneglade – bichon havanais næsten i top over ’Hot Dogs’ i 2023. Den bevæger sig sjældent alt for langt væk fra sin familie og elsker at lege.

1. Labrador retriever

Labrador retriever.jpg

Igen I år er det den populære Labrador retriever, som topper listen. Racen er kendt for sit gode temperament, og er både velegnet som familie-, jagt- og servicehund. Faktisk topper den også listen over de mest børnevenlige hunderacer.