Michael Robak

Michael Robak: Kære mænd, find jeres kvinders D-punkt

Michael Robaks juleguide til de mandlige læsere.

Nu skal det handle om D-punktet. Et sted, der til tider kan gemme sig lidt, men som jeg nu forstår, at overraskende mange kvinder har. Den her klumme er nok mest til "ALT for damernes" mandlige læsere, de kan nemlig gøre deres partnere lykkelige, hvis de opdager det særligt bløde område. D-punktet.

Vi begynder til en familiefrokost, jeg var til sidste år i december. Scenen var følgende:

Selskabets ældste kvinde, Mormor, havde med hjælp fra et barnebarn netop båret tallerkener og fade ud i køkkenet. Vi sad fem-seks voksne mennesker rundt om spisebordet og pustede ud efter de dobbeltpanerede rødspættefileter og det sprængte oksebryst. Talen faldt tilfældigt på den forestående højtid og alle mænds vågne mareridt: At finde den helt rigtige julegave til konen eller kæresten. Vi mænd ved, at det ikke er nemt at skulle præstere på kommando i løbet af få timer lige før lukketid lillejuleaften.

Til familieselskabet var jeg høj i hatten, for jeg havde – med stor succes – året forinden købt en (lille) diamantring til min kæreste, så jeg sagde storskrydende til de andre mænd, at hvis man vil sejle lykkeligt gennem juleaften, påsken, pinsen, sommeren og resten af året, så er en investering i diamanter den helt rette løsning.

Ved bordet sad en sød og betænksom mand, der har været gift med den samme kvinde i mere end 20 år. Han spurgte retorisk og roligt sin kone: "Den slags pladder falder du da ikke for vel, skat?" Jeg forstår sådan set godt hans spørgsmål, for i årevis er hans kone blevet glad for de fine, men måske lidt praktiske gaver, hun har fået. "Jo, jeg ville da gerne have en diamantring", svarede hun lidt genert. Manden blev overrasket. Temmelig voldsomt endda. Den havde han ikke set komme. "Mener du virkelig det?", spurgte han vantro. "Ja", gentog hun. Nu med mere fasthed i stemmen.

Morskaben blev ikke mindre, da Mormor kom tilbage fra køkkenet, og Morfar ville vise selskabet, at han skam forstod den kvinde, han har været sammen med i 50 år. "Du ønsker dig da ikke en diamantring til jul?" spurgte han selvtillidsfuldt sin livsledsagerske. "Jo tak. Det vil alle kvinder da gerne have", svarede hun lakonisk og fik hele selskabet til at skrige af grin.

De to kvinder havde ikke tidligere henledt opmærksomheden på deres D-punkt, for de var aldrig blevet spurgt, om de havde et særligt blødt sted, der handler om diamanter. Den slags skal mænd (tilsyneladende) selv finde frem til, og derfor lyder moralen også cirka sådan her: Det kan godt være, at din kæreste eller kone aldrig har talt om fine, blinkende ædelsten, og at der øverst på hendes ønskeseddel står vaffeljern og uldplaider, men for en gangs skyld skal du ikke lytte til hende. Du skal købe noget romantisk. Rigtigt romantisk. Når det handler om gaver, så er moderne kvinder håbløst gammeldags.

Jeg kan allerede høre, hvordan det knager ude hos mændene. Er diamanter ikke meget dyre? Jo, men tag det roligt. Man behøver ikke at købe en diamantring på størrelse med en globus, mindre kan gøre det. Og hvis det er uden for din økonomiske formåen, kan du også købe noget andet. Bare det glimter. Med andre ord, så er det slut med æggekogere, grydelapper, havehandsker, knæbind, håndmixere, sengetøj og stegepander.

I går ringede jeg til manden fra familiefrokosten og spurgte ham, hvad han havde købt til sin kone sidste jul. Hun fik en diamantring – selvfølgelig. Han er en klog mand og havde forstået budskabet.

Blev hun glad? Oh yes! Meget glad. Han havde fundet hendes D-punkt. Og du kan gøre det samme og slipper tilmed for at løbe ud og ind af 27 isenkræmmerforretninger, stormagasiner og skobutikker. What's not to like?

God diamantjagt – og glædelig jul.

Michael Robak, 48

Tv-vært og forfatter. Fraskilt far til to på 13 og 21. Har en kæreste, han ikke bor sammen med.