Michèle Bellaiche

Michèle Bellaiches ferieforelskelse: ”Jeg fortalte først min mor det mange år senere”

Michèle Bellaiches somre er altid på den franske sydkyst, hvor hendes far kommer fra. Minderne omfatter både farmors gode franske mad og hemmelige møder på en campingplads.

Min barndoms sommer

"Det er ret nemt, for det var altid i Frankrig. Min farmor og farfar boede i Nice, så vi var hos dem ti år i streg, indtil mine forældre selv købte en lejlighed et andet sted i Sydfrankrig, og så var vi der.

Det var dog især dejligt at se farmor, som altid stod i sit køkken og lavede mad til os. Coq au vin, salade nicoise, creme brulée. Hun proppede det i os. Vi tog altid bilen til Sydfrankrig – alle 2000 kilometer med min søster på bagsædet uden sele, mens vores forældre sad og røg på forsædet. Hva’ faen. Når vi kom frem, var det sol og strand, så jeg surfede meget – også som barn. Vi spiste moules frites og is.

Skal du med til årets store kvindefest?

Vi gentager succesen og fylder igen Operaens smukke foyer med højt humør til dette års ALT for damernes Guldknap - og DU er inviteret!

Lørdag den 28. oktober åbner vi dørene til Operaen og byder velkommen til årets store kvindefest.⁠

Vi begynder dagen med at byde på en forfriskende velkomstdrink og en lækker goodiebag fyldt med skønne produkter. Derudover kan du glæde dig til en dag med spændende talks, konkurrencer, det store Guldknapmodeshow med kendte kvinder (bl.a. Michèle Bellaiche!) på catwalken, prisoverrækkelser og gode musikalske optrædener.⁠

Læs mere - og få fingrene i din billet her.

Jeg kan huske som barn, at mine venner skulle til Mallorca og Sunny Beach, men vi skulle altid til Frankrig og havde intet valg. Da vi blev 18, fik vi valget, om vi ville med, men vi tog stadig til Frankrig. Det gør jeg også nu, og hvert år har jeg Hans Pilgård og hans mand med. Det er fast tradition."

Sommer med mine børn

"Jeg har holdt fast i, at sommerferierne er i Frankrig, men derudover prøver jeg at være lidt mere varieret med mine egne børn. Siden de var små, har jeg taget nogle større dannelsesrejser med dem. Kenya, Tanzania, Marokko, Cuba, Skotland og rundt i USA og Canada. Især da de var små, krævede det noget af mig, men i dag er de jo hurtigere end mig til at finde vej, så når jeg har betalt rejsen, lader jeg mig bare føre.

Jeg har været presset indimellem på de ture, når GPS'en pludseligt gået i stykker for eksempel, men det giver mig stadig sindssygt meget at holde sommerferie med dem, for man kommer så tæt på hinanden.

I dag føles det endnu mere, for på en ferie kommer jeg ind i deres verden og oplever dem i situationer, som jeg måske ikke ser til dagligt, fordi de er så store. Vi kommer hjem med et større sammenhold, selv om vi er tætte i forvejen. Jeg er meget taknemmelig over, at de stadig vil med mig på ferie."

En særlig sommer

"Mine somre er alle sammen så ens, at jeg ikke engang kan skelne dem fra hinanden. Det synes mange børn er fedt og også mine. Vi spiser altid is samme sted og lejer vandcykler samme sted. Men i sommeren 2019, da der var corona, kunne vi ikke komme af sted til Frankrig, så vi blev hjemme i Danmark.

Jeg elsker jo Danmark og har tit tænkt på, at det kunne være fedt at holde ferie herhjemme, men det er aldrig blevet til noget før det år. Danmark kan jo være ret skøn, men i modsætning til Sydfrankrig, hvor vejret altid er det samme, og det ofte er alt for varmt, ved man aldrig på forhånd, hvad Danmark bringer.

3 hurtige

Min yndlingssommermad

  • Salade nicoise uden ansjoser – som min farmor lavede den.

Denne sommers bog

  • Jeg har lige fået Michelle Obamas nye bog 'Lyset i os alle'. Jeg har også læst hendes første bog, for jeg synes, hun er så inspirerende.

Den bedste sommersang

  • Det er Whams 'Club Tropicana', for jeg elsker starten af den, hvor man kan høre lyden af en havefest, der er i gang, og en, der stiger ud af en bil og går derhen i høje hæle. Så er der havefest.

Det år tog vi på roadtrip til Aarhus, Ribe, Svendborg, og vi var alle dem, vi plejer at være: min far, søster, svoger, deres børn, mig og mine to børn. Hele familien. I Danmark kan du godt opleve en sommerdag, hvor du sidder inde og spiller brætspil med ild i pejsen, fordi vejret er dårligt, og det var det i 2019, mens vi havde lejet os ind på en bondegård. Frankrig er ikke til diskussion, men sommer i Danmark kan også noget."

En sommerforelskelse

"Da jeg var 17 år, var jeg som sædvanlig i Sydfrankrig om sommeren, da jeg mødte en ung mand, som var halvt fransk og halvt brasilianer. Vi mødtes på den nærliggende campingplads, og han var sådan en smuk mand. Om aftenen, når min familie sov, listede jeg mig ud af lejligheden og gik tur med ham i måneskinnet.

Jeg fortalte først min mor det mange år senere, og hun var chokeret. I modsætning til, hvordan det som regel går med en ferieflirt, var vi faktisk kærester i fem år – mange år på distancen – indtil jeg senere flyttede til Paris, hvor han også boede.

En dag sagde han til mig, at han glædede sig til, at han var færdig med at læse jura, så vi kunne flytte til Brasilien og få en masse børn sammen. What? Hvad skulle jeg i Brasilien? Det var ikke min plan, så jeg gjorde det forbi med ham, og det var hjerteskærende. Jeg har kigget efter ham online siden og fundet ud af, at han har skrevet en bog om nogle juridiske forhold i Brasilien. Han har sikkert kone og fem børn."

Den perfekte sommerdag

"Det er solskin, når jeg vågner, så jeg løber en tur på stranden og i skoven og hopper i havet, inden jeg går hjem og spiser morgenmad. Jeg har lige fået en juicemaskine, så den laver jeg lækker juice på. Så læser jeg avisen og går en tur med hunden. Sådan er mine morgener faktisk altid.

Forskellen er, at når jeg har ferie, bestemmer jeg selv, hvad resten af dagen skal gå med, og så ville jeg nok vælge at spise en dejlig frokost og tage ud og plukke jordbær ved Kildebrønde med mine unger, hvilket vi har gjort til en tradition.

Om aftenen kommer familien og vennerne over og sidder på terrassen og kigger ud over vandet. Jeg har lagt mærke til, at om sommeren står månen ofte op af havet som en rød ildkugle, og det er fantastisk at se. Så skal vi sidde der med god mad og rosé og fortælle røverhistorier."

Om Michèle Bellaiche, 51 år

  • Vært på Go’ Morgen Danmark i weekenden.
  • Mor til to børn på 21 og 17 år.
  • Hun er aktuel med podcasten 'Soulsisters' med Carolyne Kadoo. Den er gratis og ligger på podcast-tjenester.