serieanbefalinger

Sygeplejeskolen

Hverdagen ruller videre på Fredenslund: Sygeplejeskolen og to andre serier, du bør se lige nu

Mangler du en god serie? Her er tre anbefalinger til dig fra ALT for damernes kulturredaktør, Ditte-Marie Ascanius.

Nu kan du igen følge hverdagen på Fredenslund Hospital, når hospitalsserien ”Sygeplejeskolen” vender tilbage med sjette sæson på TV 2 Play og TV 2 Charlie den 8. september. 

Artiklen fortsætter under videoen.

Periodedramaet tager os med tilbage til 1950’erne, hvor der var så stor mangel på sygeplejersker, at man som noget nyt også begyndte at uddanne mænd. Men der følger selvfølgelig nogle udfordringer med dels at være mand i et kvindefag og dels at være sygeplejeelev i det hele taget, hvilket vi oplever gennem karaktererne Anna (Molly Egelind), Bjørn (Jesper Groth), Peter (Mikkel Becker Hilgart), Aksel (Jakon Åkerlind) og Marie (Andrea Heick Gadeberg). 

Da vi tog afsked med dem sidst, stod Fredenslund i flammer, og nu tre dage efter branden er både patienter og de ansatte tydeligt mærket af hændelsen, hvilket giver anledning til at tage livet op til revision. En af sygeplejeeleverne kæmper fortsat for sit liv, Anna tvivler på sit forhold til Ole (Kasper Dalsgaard), og Nina (Katrine Greis-Rosenthal) er stadig splittet mellem sit barns to fædre.

Se "Sygeplejeskolen" på TV 2 Chalie og TV 2 Play

Krimidrama: Mørke hemmeligheder

Efter ”The Undoing” fra 2020 genforenes Susanne Bier og Nicole Kidman i ”The Perfect Couple”, der har premiere den 5. september. Amelia (Eve Hewson) og Benji (Billy Howle) skal giftes, og gommens stenrige forældre (Nicole Kidman og (Liev Schreiber) går all in. Da et lig dukker op på stranden, kommer alle pludselig under mistanke.

Se "The Perfect Couple" på Netflix.

Drama: Krise- og lykkestunder

I den tyske serie ”Push” begynder Greta (Lydia Lehmann) som jordemoderstuderende på en fødeafdeling, hvor den erfarne jordemoder Anna (Anna Schudt) tager sig af hende og indvier hende i den travle dagligdag, der hver dag byder på undtagelsestilstand og lykkelige øjeblikke.

Se "Push" på DR TV.