Pernille Mikkelsen smiler.

Pernille vendte livet på hovedet efter skilsmisse: ”Ingen er tiltrukket af en gammel karklud”

Pernille Mikkelsen er med i den nye sæson af ’Gift ved første blik’. Før programmet havde hun været i et forhold med sig selv i fem år. Nu føler hun sig klar til igen at opsøge kærligheden, og det kan du følge med i på DR.

Pernille var i et forhold med sig selv.

Mere populært kaldes det at være selvvalgt single. Efter Pernille blev skilt fra sin partner gennem 18 år, blev hendes liv vendt på hovedet. Først følte hun en trang til straks at finde en ny, og han skulle helst være helt modsat af hendes eks. Så skulle hun nok blive lykkelig.

”Jeg oplevede til at starte med, at jeg skulle skynde mig at finde en ny, fordi jeg skulle fyldes op af et eller andet, min tidligere partner ikke gav mig. Det var mit udgangspunkt, og der tror jeg, at mange starter, når de kommer ud af et forhold”.

Men de nye bekendtskaber gav hende ikke et mere lykkeligt liv, fortæller hun til alt.dk.

”Der er ikke nogen, der tiltrækkes af en gammel karklud. Du skal virkelig stå og stråle, før jeg tror på, at du kan tiltrække det, der lige præcis er for dig. Og jeg var slet ikke klar til at tiltrække noget nyt. Jeg havde brug for tid til at finde ud af, hvad der er vigtigt. Hvad er det, der gør, at jeg føler, at jeg har lige præcis det liv, jeg drømmer om? Fordi det trælse er jo, hvis vi tror, at livet først bliver det, vi drømmer om, når vi finder en partner. Så går det altså galt. Tror jeg i hvert fald”.

En halvvissen plante i Brabrand

Tidligere havde Pernille været sammen med den samme mand i 18 år, og efter skilsmissen lagde hun sit liv helt om. Hun solgte sin virksomhed, sin bil og alt andet hun ejede. Hun flyttede fra et hus i Aarhus til en lille lejlighed i København - væk fra sine børn og alt hun kendte.

”Jeg kastede mig selv ud på det dybeste vand, fordi jeg kunne mærke, at jeg blev nødt til at blomstre fuldstændig op og skabe et nyt liv og ikke længere være den her lidt halvvisne plante, der bor i Brabrand”.

I et forhold med sig selv

Da hun kom til København, besluttede hun sig for, at det skulle være helt slut med flygtige bekendtskaber. Hun tog et aktivt valg om ikke at date, før hun havde udviklet alle de sider af sig selv, der før havde spændt ben for kærligheden. Hun var træt af dating-spillet, træt af one night stands, utroskab og ghosting.

”Og der tog jeg faktisk en beslutning og sagde, ved du hvad, her er rigtig, rigtig godt at være. Jeg fandt pludselig sådan en ro i at være alene. Der blomstrede jeg virkelig op. Jeg fik en kæmpe lyst på livet, og på at finde ud af, hvad der gør mig glad, så jeg ikke er afhængig af en anden, der giver mig den følelse”.

Det var ikke nemt for hendes omgangskreds at forstå valget om at være alene. Mange opfatter parforholdet som det ultimative mål, og flere prøvede at overbevise Pernille om, at hun burde genoverveje sin beslutning.

”Når jeg taler med mine veninder, så sker det tit, at de projicerer deres behov over på mig, og siger: ”Det er da dejligt at date, det er skønt med bekræftelse”. Så nogle gange har jeg måtte opgive lidt, for jeg kan ikke overbevise dem om, at jeg ikke mangler noget. Jeg har mødt accept, men det er svært at møde forståelse, for det er en ro, der tager lang tid at finde”.

’Gift ved første blik’

En dag modtog hun en henvendelse om at medvirke i ’Gift ved første blik’. I fem år havde hun været alene, alligevel var hun ikke i tvivl om sit svar. Hun vidste med sig selv, at hun havde lært alt, hun kunne fra sine tidligere forhold, og hendes intuition fortalte hende, at programmet var det rigtige sted at bruge det, hun havde lært.

”Nu er pausen forbi. Der er nogen, der fortæller mig, at nu er jeg klar. Og jeg har jo hele tiden vidst, at jeg ikke skal være alene, til jeg bliver 100 år.  Det har jeg godt vidst. Jeg har bare ikke ville sætte en dato på det”.

Pernille kan ikke fortælle meget om oplevelsen med programmet, da det stadig kører i fjernsynet, men én ting kan hun dele.

”Jeg vil anbefale det til alle. Især hvis man har lyst til at kigge indad. Det kræver en nysgerrighed over for sig selv i meget høj grad. Hvis man har lyst til det, så finder du ikke noget bedre sted at udvikle dig. Og så selvfølgelig med muligheden for at finde kærligheden”.

Om Pernille

Pernille Mikkelsen, 46 år

Medvirkende i ’Gift ved første blik’ sæson 9

Selvstændig coach

Mor til tre