Fra gamerstolen til uden-ris-ministeren: Her er de mest tåkrummende øjeblikke i ”Gift ved første blik”

Fra gamerstolen til uden-ris-ministeren: Her er de mest tåkrummende øjeblikke i ”Gift ved første blik”

’Gift ved første blik’ sæson 5 synger på sidste vers. I den anledning har vi spolet tiden tilbage og fundet de mest tåkrummende øjeblikke i denne sæson.

Onsdag efter onsdag har vi siddet klinet til skærmen for at følge de kærlighedshungrende singler i femte sæson af DR-succesen ’Gift ved første blik’.

Serien, der kan redde enhver smalltalk ved kaffemaskinen med det seneste afsnits tåkrummende kærligheds-fadæser.

Men nu er herligheden snart ved at nå sin ende. Onsdag skal de resterende tre par beslutte, om de bliver sammen, eller om det hele blot var et kortlevende eksperiment. Præcis som det endte med katastrofe-parret Eva og Carsten.

Mens du venter på resultatet af de arrangerede ægteskaber, har vi samlet de seks mest tåkrummende øjeblikke fra ’Gift ved første blik’.

Dem, hvor smilet bliver en smule stift, men som samtidig får os til at knuselske deltagerne for at være præcis lige så akavede originaler som alle os andre.

1. Michaels gamerstol

25-årige Kathrine virker langt fra begejstret, da hendes nye mand, den to år ældre århusianer Michael, melder sin ankomst til ’Gift ved første bliks’ store flytte-sammen-dag. For mens de fleste nok havde valgt at pakke lidt tøj og kun de allermest nødvendige sager, er Michael fast besluttet på at medbringe hele sit gamerhjørne – gamerstol, skrivebord og stationær computer inklusive. Også selvom han ingen intention har om at spille computer hos sin nye hustru.

Et par nydelige, orange lænestole må lade pladsen for Michaels nye mande-hjørne, og med to personer, der har et misundelsesværdigt stort behov for at give plads til hinanden, leder hele seancen til nogle utroligt akavede samtaler, hvor ingen rigtigt tør sige, hvad de mener.

Tåkrummende som det er, tager vi dog alligevel hatten af for Michael, der ikke bukker under for sin nye hustrus æstetiske tilbøjeligheder.

2. Vanessas bryllups-stress

Nerverne hænger helt uden på brudekjolen, da Vanessa træder ind i rådhushallen til sin nye mand, Stefan. Allerede inden giftefogeden får gjort sit spørgsmål færdigt, får Vanessa sagt ja til manden, hun ikke kender, og da Stefan skal give sin hustru ring på, ryster hun så meget, at det er en kraftpræstation, at hun overhovedet står oprejst.

Og ja, det er fuldstændig naturligt at være hamrende nervøs, når man ikke blot indgår i et arrangeret ægteskab, men også lader hele Danmark se med. Alligevel er det svært ikke at krumme tæer, da det bliver Vanessas tur til at returnere ring-gestussen. Her går det hele nemlig så hurtigt, at Stefan må tage sin hustru på armen og sige ”rolig”. En kommentar, der kaster Vanessa ud i en serie af halvmumlende uforståeligheder, der bl.a. inkluderer et ”hva’?!”.

3. Carsten som helhed

Foto: Screendump / DR

Sagaen om den kåde brandmand Carsten rammer et absolut højdepunkt på vores tåkrumnings-barometer. Egentlig starter det allerede, da Carsten på bryllupsdagen har svært ved at holde fingrene fra sin nye hustru blot få timer efter deres første møde. ”Vi elsker begge to at kysse, så det er perfekt. Nu skal vi så videre på bryllupsnatten og se, hvad vi også elsker,” griner han til kameraet sidst på aftenen.

Men allerede på tredjedagen har brandmanden tilsyneladende slukket ilden. Han kan ikke længere finde gnisten og vil ud af projektet. ”Eva, lige nu har jeg brug for, at du er rigtig stærk, ikke også? For at sige det ligeud, så er jeg sprunget ud af programmet,” lader han sin splinternye hustru vide, inden han fortæller, at han ”ikke kan finde en byggesten, hvor vi kan bygge vores ægteskab på.” Alligevel vil han - efter Evas udsagn - stadig gerne hygge lidt under lagnerne.

I tre efterfølgende afsnit skal vi se parrets endeløse forsøg på at forklare sig, inden de to (endelig) lader sig skille – med et ordentligt tryk på tastaturet.

Som eksperterne efterfølgende fortæller, så ”har Carsten måske haft nogle lidt for positive forventninger til, hvor nemt det her egentlig skulle være for ham.”

4. Uden-ris-ministeren

”Man siger jo, at en fars pige finder en mand, der minder om ens far. Og så kan man jo spørge, om Michael på nogen måde minder om min far. Og det kan jeg nok godt se,” fortæller en smilende Kathrine fra den gamerstol, der nu er placeret i hendes hjem.

Begge er de nemlig udstyret med en gedigen omgang plat far-humor, lader hun vide, inden DR på fornemmeste vis arbejder efter novicen ”Don’t tell it, show it”.

Øjeblikket efter ses Michael nemlig levere verdens tørreste joke på enormt akavet vis under en middag hos svigermekanikken. ”Hvorfor ville ministeren ikke have ris til sin karrysovs,” spørger han.

Svaret: Han var en uden-ris-minister...

5. Ronnie på Islands Brygge

Allerede på bryllupsrejsen går kommunikationen skævt mellem det festlige par Ronnie og Cecilie. Cecilie vil have en mand, der bestemmer, og Ronnie vil gerne gøre sin nye hustru glad. Og så står de der, og ved ikke, hvem der skal bestemme, om de skal tage en vogn rundt og se byen eller ej.

Men trods små stikbemærkninger og en utroligt dårlig kommunikation, der bl.a. skyldes, at de begge er mere eller mindre halvdøve, bliver det først for alvor tåkrummende, da Cecilie tager sin husbond med til Bryggen for at møde sine venner. Mens hun taler løs, bliver Ronnie tilsyneladende frosset ude som en skolepige, der ikke må være med i Far, Mor og Børn-legen.

”Jeg synes kraftedeme, at hun er svær at gøre tilfreds,” fortæller Ronnie efterfølgende til kameraet, inden han flytter hjem til Ringsted til Cecilies store fortvivlelse.

6. Har I haft sex?

Godt nok har holdet bag ’Gift ved første blik’ i år været ekstra nysgerrige, hvad angår parrenes sexliv. Men ingen har turde spørge lige så direkte som Stefans far, der over en eftermiddags-bajer kigger sin søn og svigerdatter direkte i øjnene og spørger: Har I haft sex?

”Det havde jeg ikke lige forventet,” indrømmer Stefan, der ellers selv er temmelig ligefrem, bagefter til kameraet.

Og det havde vi sådan set heller ikke.