Èn af Tessas nye sange betyder noget særligt: ’Det er på tide, at det her synges rigtig, rigtig højt’

Efter fire begivenhedsrige år i branchen har Tessa udgivet sit første album, Tessas hævn. Modsat tidligere er hun nu parat til at inddrage sin barske fortid i sit tekstunivers. Det fortæller hun i juli-nummeret af Eurowoman.

“Når folk hører det her, er de godt klar over, at det er forkert. Jeg har sagt til mig selv i 10 år, at jeg ikke blev voldtaget, men vi skal uddanne os, for det er sådan, nogle voldtægtsofre tænker.”

Sådan siger Tessa i et stort interview med Eurowoman, der er på gaden måneden ud.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Efter fire år i branchen udgav rapperen i maj sit første album, "Tessas hævn". Først nu er hun klar til at fortælle om sin barske fortid. Samtidig er albummet en form for hævn, siger hun.

Hævnen for den 25-årige rapper består dels i, at det er gået hende godt, men i høj grad også i, at hun nu har besluttet sig for at fortælle, hvad hun har været udsat for.

Hun uddyber:

“Hævn kommer af at tale højt om, hvad der er sket, og jeg ved, at der vil være nogen, som hører min plade og tænker: Fuck, det’ mig, hun taler om.”

“Det (at synge og skrive sange, red.) er min måde at fortælle min historie på. Jeg drømmer om at ændre hele normen omkring, hvad vi taler om. Hvis du kunne tillade dig at gøre noget, så kan jeg tillade mig at snakke om det. For hvis ikke jeg kan snakke om det, var det nok ikke noget, du skulle have gjort.”

"Engletårer"

Den mere sårbare Tessa åbenbarer sig bl.a. i "Engletårer", som er det tolvte og sidste nummer på pladen.

“Den var hård at lave. Jeg har aldrig grædt så meget på mikrofon før,” siger Tessa, som normalt hører en sang, eller bare en demo, hun har lavet, “190.000 gange,” når hun kommer hjem fra studiet, fordi hun bare synes, at hun er great!

Sådan er det ikke med "Engletårer". Den har hun måske lyttet til fire eller fem gange, siden hun indspillede den. Men den er alligevel en del af repertoiret, når skal på turné til november. For hun synes, det er ”på tide, at sådan en sang her bliver sunget rigtig, rigtig, rigtig, rigtig højt.”

Sangen er nemlig ikke kun en del af Tessas hævn – den kan forhåbentligt også vække genklang hos andre, der har oplevet noget lignende.

“So everybody is gonna have a bad stomach that day. Det (der bliver sunget i "Engletårer", red.) er så specifikt, at de kommer til at vide...” hendes ord drukner lidt, men hun samler så tråden op igen:

”(…) Du kan sætte dig selv i nogle dumme situationer, men du kan også blive sat i nogle fucked up situationer, hvor du først mange år senere og efter lang modningstid finder ud af, at du blev manipuleret. De viste godt, hvad der skulle ske. Så hvordan kan du være den dumme? Et nej er et nej. I don’t care if you are naked with your legs spread. If you say no, it’s no!” slutter hun.

Læs resten af interviewet med Tessa i denne måneds Eurowoman, der er på gaden frem til den 27. juli.

Om Tessa

  • Rapper, født i 1997, opvokset i Hundige og døbt Theresa Ann Fallesen, men bedst kendt som Tessa. Bor i Rødovre.
  • Inden hun i 2019 blev signet af Universal og Artcore Records, arbejdede hun som opvasker, pædagogmedhjælper i en ungdomsklub, rengøringsassistent og gik kortvarigt på slagteriskole.
  • Hendes første koncert nogensinde var på Roskildes Countdown-scene i 2019. Fik sin første guldplade i 2020 for nummeret Ben – efter 4,5 millioner streamin- ger på Spotify.
  • Har vundet adskillige priser, bl.a. en Danish Music Award som årets nye navn, en The Voice-pris som Årets forbillede og årets nordiske kunstner ved MTV Europe Music Awards i 2021.