Rasmus Nøhr

Rasmus Nøhr: ”Jeg fik at vide, at jeg havde galopperende kræft i hele hovedet”

Rasmus Nøhr troede vitterligt, at han lå på dødslejet, da det gik op for ham, at han skulle være musiker, fortæller han i en ny podcast.

Rasmus Nøhr fik en sen debut som musiker, og det var faktisk et vildt tilfælde, der gjorde, at han overhovedet fandt vej til sin drømmekarriere, afslører han i Hendes Verden podcast-serien ”Hele vejen rundt”, som kan høres i Apple Podcasts.

LYT TIL AFSNITTET MED RASMUS NØRH I APPLE PODCASTS

Her fortæller han om en rejse, som slet ikke gik efter planen, men førte ham på sporet af musikken igen.

– Jeg var på vej fra Las Vegas, hvor jeg boede, til Argentina for at mødes med en gymnasiekammerat nytårsaften tre måneder senere. Jeg havde en gammel motorcykel. Første dag jeg kører gennem Arizonas ørken, dehydrerer jeg og får for meget sol og madforgiftning. En kombination af det hele. I hvert fald kommer jeg på hospitalet, hvor de kigger på mig og siger: ”Ham der, han må have kræft i øjet eller et eller andet,” husker Rasmus Nøhr i dag cirka 20 år senere.

– Jeg røg i hvert fald ind i en kæmpe maskine og fik at vide, at jeg sandsynligvis havde galopperende kræft i hele hovedet. Mens jeg lå der og ventede på svar, tænkte jeg: ”Jeg skal ikke ringe hjem til min mor og fortælle hende, at jeg muligvis er færdig. Hun er 7.000 kilometer væk, og når jeg ringer til hende, er der ikke noget ’hvis’. Så er det, fordi det er galt.” Men jeg lå der og var pissehamrende bange, fortæller Rasmus Nøhr.

Kun én fortrydelse

Under hospitalsopholdet fik Rasmus Nøhr besøg af en mand, som havde været missionær i Randers og derfor talte dansk. I deres samtaler gik det op for Rasmus Nøhr, at der kun var én ting, han fortrød.

– På det her tidspunkt var jeg 28, og jeg fortrød, at jeg ikke blev ved med at gå efter min drøm, men var kommet på afveje og holdt op med at gå efter at være musiker.

Rasmus Nøhr havde i flere år været arrangør af DM i Rock, og han var derfor på fornavn med nogle af Danmarks bedste musikere.

– Jeg var stoppet, fordi jeg havde mødt alle de her kæmpe talenter, og jeg kunne ikke se min plads. Men hvis du skal stoppe med noget, er det, fordi det gør ondt. Ikke fordi du møder alle de her talenter. Det må da være et tegn på, at det går meget godt, griner Rasmus Nøhr i podcasten.

Han besluttede sig for at bruge de næste syv år på at blive musiker – og ikke andet.

– Hvis du ikke kan spille, men gerne vil være musiker og stiller dig ud på Strøget, så skal du bare se løjer, hvor lidt der kommer i hatten, siger Rasmus Nøhr med hentydning til hans meget pressede økonomi i de år.

Heldigvis kom gennembruddet med hans debutplade, og siden har Rasmus Nøhr kunnet leve af at være musiker.

– Hvis du har sat det forkerte mål, ender du med et knust hjerte. Hvis du har sat det rette, ender du med vinger, siger han i podcasten

Få hele historien i podcasten ”Hele vejen rundt”.

Om podcasten 'Hele vejen rundt'

HeleVejenRundt_final_til_artikel.jpg

Hele vejen rundt om de kendte

Der findes omveje, afveje, lige veje og genveje. Der findes kommandoveje og veje, der går lige i hjertet.

Vi spørger en række kendte mennesker om deres veje rundt i livet. 

Hvornår har livet været lige ud af landevejen, og hvornår har de for alvor mistet vejgrebet?

LYT TIL HELE VEJEN RUNDT