Dagen i dag brugte jeg primært spærret inde i mødelokaler. Så da jeg omkring 15.30 vendte tilbage til mit skrivebord på ALT for damernes redaktion opdagede jeg, at det på det nærmeste var blevet højsommer udenfor. Et smukt syn, de grønne trætoppe mod den blå himmel og ikke mindst duften af udsprungne blomster gik lige i solar plexus.
Det inspirerede mig til en ægte sommermad til aftensmad. Med noget af det bedste, Danmark har at byde på - Løgismoses vidunderlige rygeost. Fra Fyn, naturligvis. Det tager under 10 minutter at lægge maden sammen, og du føler dig som en meget privilegeret dame, når du sætter dig til bords. Det fås ikke bedre, friskere, nemmere - uanset hvor du går hen i byen.
Rugbrød med rygeost, laks og avocado til 1:
2 skiver af dit favoritrugbrød (en maltvariant passer rigtigt godt til de andre ingredienser)
4-5 spsk. rygeost 10%
100 g røget laks
1 avocado, skåret i tynde skiver
Friskkværnet sort peber
Dild
Rist rugbrødsskiverne og lad dem køle lidt af. Smør begge skiver med rygeosten og krydr med sort peber. Læg avocado ovenpå, pynt med dild og draper til sidst laksen på toppen. Dæk på den anden skive brød og server. Rigtig godt med et glas kold hvidvin...