Pressemøde på 'Familier som vores', TV 2Thomas Vinterberg

Thomas Vinterbergs første dramaserie her landet: Her er 3 nye serier, du bør se

Instruktør Thomas Vinterbergs dramaserie 'Familier som vores' har netop haft premiere. Kulturredaktør Ditte-Marie Ascanius anbefaler tre nye serier til dit efterår.

Drama

Når fundamentet smuldrer

Forestil dig, at Danmark pludselig lukkede ned og holdt op med at eksistere, og du måtte forlade tilværelsen, som du kender den. 

Den tanke udforsker Thomas Vinterberg i sin nye dramaserie 'Familier som vores'. Laura (Amaryllis August) og Elias (Albert Rudbeck Lindhardt) forelsker sig i hinanden kort før de bliver studenter. 

Men ligesom verden skal til at åbne sig for dem, bliver alt revet fra hinanden. Regeringen beslutter, at hele Danmark skal evakueres, da den stigende vandstand ikke længere kan ignoreres. Med ét bliver al ejendom værdiløs, og boliger og institutioner bliver til spøgelseshuse, mens folk tvinges i hver sin retning. De mennesker, der har råd, rejser til velhavende lande, mens de mindre velstillede er afhængige af det statsfinansierede program og må flytte dertil, hvor der er plads.

Trods de kaotiske tilstande lever håbet videre. Omdrejningspunktet er Lauras store familie, hvor Nikolaj Lie Kaas ses i rollen som hendes far, der er skilt fra hendes mor, som bliver spillet af Paprika Steen. Der er syv episoder af serien, der får premiere den 20. oktober.

Se 'Familier som vores' på TV 2 og TV 2 Play

Krimidrama

Mystiske sager

I den lille, fiktive by Chadder Vale begynder efterforskeren Riya Ajunwa (Wunmi Mosaku) at dykke ned i en række mærkelige og uforklarlige forbrydelser, der ryster byens indbyggere, som er bange for forandringer. 

Miniserien 'Passenger' består af seks afsnit med premiere den 18. oktober.

Se 'Passenger' på BritBox

Drama 

Advokat på farten

Den 17. oktober kom tredje sæson af 'The Lincoln Lawyer' om den idealistiske forsvarsadvokat Mickey Haller (Manuel Garcia-Rulfo), der kører sin praksis fra sin bil og har en ekskone i samme branche. Serien er baseret på Michael Connellys bogserie og skabt af David E. Kelley, der også har stået bag bl.a. 'Big Little Lies'.

Se 'The Lincoln Lawyer' på Netflix