Spotify Spice Girls lister

Her er den mest streamede Spice Girls sang nogensinde. Har du også hørt den?

Er du klar til et nostalgi-trip? I anledning af 25-året for deres første sang har Spotify frigivet en masse fun facts om et af 1990'ernes mest elskede pigebands.

I wanna, (ha) I wanna, (ha) I wanna, (ha) I wanna, (ha)

I wanna really, really, really wanna zigazig ah

Sjældent har en debutsang med så fængende et omkvæd gjort så meget godt for rottehaler, tracksuits og plateausko – og ikke mindst en hel generation af unge piger.

I år er det præcis 25 år siden, at et af verdens mest ikoniske pigebands nogensinde, Spice Girls, udgav deres første single ”Wannabe” og satte et mærkbart præg på ikke kun musikbranchen, men også utallige kvinders liv.

Siden 1996 har de fem seje damer - Melanie 'Scary Spice' Brown, Melanie 'Sporty Spice' Chisholm, Emma 'Baby Spice' Bunton, Geri 'Ginger Spice' Halliwell og Victoria 'Posh Spice' Beckham - nemlig fået fans verden over til at skråle med på sange, som ”Wannabe”, ”Stop”, ”2 Become 2” og ”Say You’ll Be There”.

Er det kun os, der mener det?

Nej, det anerkender de skam også inden for den akademiske verden.

Spice Girls var fra begyndelsen, som Elise Ligaard, der er ekstern lektor på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på Københavns Universitet har udtalt, med til at lære ”en hel generation af kvinder, at det var sejt at være pige, og at det ‘pigede’ sagtens kan parres med magt og indflydelse.

LÆS OGSÅ: "Spice Girls lærte os, at der er vigtigtere ting i livet end at score en mand"

For at fejre pigebandets enorme indflydelse har de nu indgået et samarbejde med streamingtjenesten Spotify, som offentliggør en stribe "fun (streaming-)facts" om nogle af de mest kendte sange fra 90’er-pigebandets levetid.

Og skal vi tro Spotify, er krydderipigerne stadig både elskede og relevante i dag – også blandt den yngre generation!

Hitter i USA

Selvom mange i Danmark nok forbinder deres ungdom med Spice Girls, så ligger Danmark på en 20. plads, når det kommer til lande i verden, hvor Spice Girls er blevet mest streamet allermest.

Derimod ligger USA på en klar førsteplads, efterfulgt af Tyskland, Storbritannien og Mexico.

Få flere fun facts her 👇

  • Hvad er deres mest afspillede sang? ”Wannabe” ligger på en klar første plads med 600 (!) millioner streaminger globalt, efterfulgt af sangene ”Stop”, ”2 Become 1” og ”Say You’ll Be There” og ”Spice up your life”.
  • Wannabe er siden udgivelsen blevet streamet flere gange end andre debutsange eller sange tidligt i karrieren fra populære artister, såsom George Michaels ‘Careless Whisper’, Ed Sheerans ‘The A Team’ og The Beatles’ ‘Love Me Do’.
Spice Girls - 1997 .jpg
  • Den dato, hvor Spotify oplevede flest streaminger af ”Wannabe” på 24 timer, var den 31. december 2018 med over 82.000 streaminger fra Storbritannien, da britiske fans bød det nye år velkommen med deres fem yndlingsartister.
  • Når det kommer til playlister på Spotify, er der over 26 millioner brugergenererede Spice Girls-playlister, og over 20 millioner brugergenerede lister med ”Wannabe” i titlen. 
  • Globalt set streamer de 18-24-årige oftest pigebandet, tæt efterfulgt af 25-29-årige og 35-44-årige.
  • Wannabe (Glee Cast Version)” er den mest streamede coverversion af Spice Girls’ sang med næsten 3.5 millioner streaminger på Spotify. 
  • Globalt rapporterede Spotify om en stigning på 282% på streaminger af ”Wannabe” den 13. august 2012, da de Olympiske Lege i 2012 sluttede – og alene i hjemlandet Storbritannien var stigningen på 712%

FAKTA - De 10 mest streamede Spice Girls sange nogensinde:

Paris 1996 Spice Girls.jpg
  1. Wannabe – med over 600 millioner streaminger
  2. Stop
  3. 2 Become 1
  4. Say You’ll Be There
  5. Spice Up Your Life
  6. Who Do You Think You Are
  7. Viva Forever
  8. Mama
  9. Too Much
  10. Holler

FAKTA - Hvor i verden Spice Girls bliver streamet mest:

  1. USA
  2. Tyskland
  3. Storbritannien
  4. Mexico
  5. Australien
  6. Canada
  7. Brasilien
  8. Frankrig
  9. Holland
  10. Spanien

... 20. Danmark

Vi har kun én ting at sige til det.... ❤️👇