Allan Steen og Vibe Lauth

Allan fik øje på Vibe over køledisken i Bilka: ”Jeg skulle videre i livet og inviterede hende på middag”

Vibe Lauth og Allan Steen havde begge to skilsmisser bag sig, da de mødtes i Bilka for fem år siden. I dag er de så uadskillelige, at de altid holder i hånd. Dog ikke ned ad trapper – for den øvelse kostede dem hver en brækket skulder.

Vibe og Allan har altid fingrene flettede. Når de sover, og når de bevæger sig uden for det gule træhus i den sjællandske landsby Hastrup.

Men de er holdt op med at flette fingre, når de går ned ad trapper. Lige præcis det kostede dem nemlig en – eller to – brækkede skuldre, da de under en ferie på Gran Canaria tilbagelagde en betontrappe uden gelænder. Det var i coronaens tid, og måske var mundbindet skyld i, at Allan ikke kunne se trinene. I hvert faldt snublede han – og trak Vibe med i faldet. Parret blev slået bevidstløse, og begge brækkede en skulder.

Friede tre gange

I dag er skuldrene nogenlunde i orden, og Allan og Vibe byder på kold hvidvin og lune deller på terrassen til en snak om at møde hinanden og tro på kærligheden i moden alder.

"Vi elsker at have gæster," siger Vibe, mens Allan skænker vinen.

Der har netop været bryllupsfest i haven. Allan og Vibe blev gift på Solrød Rådhus 8. august 2020, men på grund af corona bliver festen først holdt nu. De har været gift to gange før, og de har begge en voksen søn.

"Det føltes rigtigt, og hvis det føles rigtigt, skal man tage springet, for der er ingen grund til at vente," understreger Vibe.

Allan kigger smilende på sin kone.

"Du plejer at sige, at du aldrig før har været så lykkelig," siger han med et glimt i øjet.

Vibe nikker og nævner, at hun dog beholdt sin lejlighed i tre år, efter at de havde mødt hinanden, og Allan nåede da også at fri et par gange, før hun sagde ja.

"Da vi begge har været gift før, skyldte vi hinanden og vores børn først at gøre det, da vi var sikre på, at det var alvor mellem os," understreger hun.

Kærlighed ved køledisken

Vibe og Allan er begge 66 år. Vibe har fødselsdag nytårsaftensdag, mens Allan har 1. januar.

"Jeg plejer at sige, at jeg har fået en gammel kone," griner han.

Der er mange grin og kærlige drillerier mellem ægteparret, som mødte hinanden for fem år siden over en køledisk i Bilka. Vibe og Allan er musikere og har begge en karriere inden for dansktopmusik, så de havde kendt hinanden professionelt i årevis, før den søde musik opstod.

"Vi havde mødt hinanden flere gange, men jeg havde aldrig tænkt på ham som en kæreste," siger Vibe, der også er uddannet frisør og sosu-hjælper.

"Jeg havde det egentlig fint som single, og mine veninder syntes, jeg var svær at gøre tilpas."

Hun havde været single i en årrække efter sin seneste skilsmisse, mens Allan over køledisken kunne fortælle, at han var ved at blive skilt.

"Jeg skulle videre i livet og inviterede hende på middag. Så kunne vi se, hvad der skete, selv om jeg egentlig havde forsvoret, at jeg skulle giftes igen," siger Allan, der blev skilt efter 27 år.

Musikken brusede

"Jeg vidste, at Allan var en ordentlig mand, der ikke fløjter rundt og flirter. Jeg har mødt nogle af de smarte fyre, og sådan er Allan ikke," siger Vibe og smiler til sin mand.

En middag blev til flere, og da de opdagede, at de havde meget mere til fælles end musikken, voksede følelserne frem.

"Vi har de samme værdier og vil gerne glæde andre. Det lyder måske frelst, men vi brænder virkelig for at glæde andre med vores musik. Jeg har faktisk lidt ondt af folk, der hver morgen står op til et arbejde, som de ikke kan lide," siger Vibe.

"Ja, som folk i skattevæsenet," griner Allan og fortsætter: – Vi oplever altid noget positivt, når vi er ude sammen."

Som dengang hvor parret var på et privat kroophold på et gods på Langeland, og Allan lige ville give et nummer på flyglet under middagen, men de andre gæster blev så begejstrede, at han kaldte Vibe til flyglet. Parret endte med at underholde så længe, at baren måtte forlænge åbningstiden.

Hjertebænken

Vibe og Allan bor i den lille landsby Hastrup, hvor der er dårlig mobildækning, men masser af fuglesang.

"Vi giver så meget af os selv, når vi optræder, så vi har brug for fred og ro herhjemme," forklarer Vibe.

Hjemme hygger de sig med musik, god mad og deres to hunde, Leo og Basse. På terrassen med udsigt til den blå pool står en hjertebænk, som Allan og Vibe forelskede sig i efter en frokost i Gilleleje.

"Den bænk er lige os, for vi arbejder også ud fra hjertet. Vi er livsnydere og har en fælles kærlighed til musikken. Vi har den samme livsglæde og energi, som vi gerne vil give videre," fortæller Vibe.

"Og vi er gode til det," supplerer Allan.

Livet slutter

Parret optræder både sammen og hver for sig, men de får flere og flere job sammen, og det er de glade for. De nyder at pakke bilen og køre ud på landevejene, men når de er ude hver for sig, venter den anden hjemme med natmad. Vibe og Allan ved, at hver dag skal bruges og nydes. Alene i år har de sagt farvel til 11 venner og familiemedlemmer.

"Selv om vi føler os som nogen på 30 år, går det den forkerte vej for os alle. Der er ingen tid at spilde, og derfor skal vi have det bedste ud af årene," siger Vibe.

Ægteparret har dog masser af planer for fremtiden, men ingen af dem indebærer at gå på pension.

"Jeg kan huske, at Lise Nørgaard beskrev sit ægteskab (med Jens Nørgaard, red.) som en samtale, der først sluttede, da han døde," siger Vibe.

"Sådan har vi det også."

Om Vibe Lauth, 66 år, og Allan Steen, 66 år

  • Begge musikere.
  • Vibe er desuden uddannet frisør og soasu-hjælper og har salon i privaten.
  • Parret optræder sammen og hver for sig og bor i den sjællandske by Hastrup med deres to hunde.
  • De har begge en voksen søn og to børnebørn.
  • Se mere på vamusik.dk.