Sådan viser du din hund, at du elsker den

Sådan viser du din hund, at du elsker den

En hund forstår næppe, hvad ordene ’jeg elsker dig’ betyder. Så her er der i stedet en række gode råd til, hvordan du kan vise din hund, at du elsker den.

Man siger, at hunde kan lugte frygt.

Om denne ængstelige følelse lugter mere af makrel eller af røde roser vides ikke, men undersøgelser viser, at hunde, der bliver udsat for lugten af frygtsomme mennesker, viser flere tegn på stress, har højere puls og søger mindre menneskelig kontakt end de hunde, der bliver udsat for lugten af glade følelser.

Hunde bliver således påvirket af, hvordan de mennesker, de omgiver sig med, har det. Derfor er det vigtigt at vise din behårede ven, at du elsker den.

Men hvordan viser du så din nonverbale makker, at du elsker den?

Det er der en række forskellige måder, hvorpå du kan:

image0grpf.png

Kig dem i øjnene

Du har måske til tider mistænkt din hund for at have stjålet en sok eller et stykke af den pizza, der stod på sofabordet. Men det er faktisk ikke det eneste, den firbenede lømmel har taget fra dig. Din hund har nemlig også kapret din oxytocinbindingsvej, hvilken normalt er reserveret til vores babyer. Oxytocin er et hormon, der også er kendt som 'kærlighedshormonet', og som tilfører din krop en følelse af lykke og velvære. Når du kigger din hund i øjnene, udskilles der oxytocin i begge jeres kroppe, og hvis du nogensinde føler, at din hund kigger dig i øjnene uden at have en god grund til det, skyldes det højst sandsynligt, at de forsøger at kramme dig med deres øjne. Hvis du gerne vil kramme din hund, kan det altså være en god ide at kigge den i øjnene.

imagem8o1g.png

Nus dem

Der findes naturligvis hunde, der ikke værdsætter fysisk kontakt, og er din en af disse, er der ingen grund til at prøve at forcere det. Den vil ikke værdsætte det. Men hvis din hund derimod er en rigtig nussegøj, der godt kan lide at være tæt på dig, og ofte befinder sig i dit personal space, kan du gøre den glad ved at ae, klø eller nusse den. De bedste steder at nusse din hund er på maven, ryggen, og de steder, den ikke selv kan nå, såsom langs nakken.

hund3.jpg

Gnid deres ører

Når du nusser din hunds ører, rammer du nogle nerveender, der sender en massagelignende følelse ned gennem hele dens krop og udløser endorfiner, der er kroppens naturlige glædeshormon. Din hund vil altså blive rigtig glad for at få sig en omgang ørenus.

imagecvcxk.png

Snak med dem

Her er noget, der muligvis kommer bag på dig: Et studie viser, at flertallet af hunde hellere vil have mundtlig ros end mad. Specielt hvis rosen gøres i en glad, syngende tone, bliver din hund i godt humør.

blobid1.jpg

Giv dem mad

Når du giver din hund regelmæssig, skemalagt mad, viser du dem, at dig kan de regne med. Hunde trives bedst, når de har faste rutiner, hvad angår måltider, gåture og sovetid. Men de faste måltider er ikke den eneste vej til hundens kærlighed gennem maven: En god måde at opbygge et tæt forhold til sin hund er nemlig gennem godbidder, der gives, når hunden har gjort noget godt.