Hyld mor og morkroppen

En hyldest til alle mødre

Mor og far er de vigtigste i verden for et (lille) barn. I denne artikel hylder vi mødrene, men hvad gør egentlig rollen som mor speciel?

Du sætter rammer og tænker langsigtet

Vi fædre er gode til at bryde grænser, og mødre er gode til at sætte dem. Mødre er også særligt opmærksomme på den udvikling, barnet er i. Vi fædre tænker nok ikke så meget over, hvilke ord man helst skal undgå i hvilken alder. En mor er enormt god til at tænke fremadrettet, hvor vi oplever, at vi fædre er mere i nuet.

Jesper Breining og Christoffer Ward, værter på podcasten The FAR Side

Du har X-factor

Hjemme hos os, er der en magisk person, som har styr på det hele. Og det er min søns mor. Hun tjekker børneintra, husker en gave til børnefødselsdagen, og sørger for at gymnastiktøjet kommer med i skole. Som far kan man godt tænke, at sådan noget bare sker. Måske er en mors egenskaber faktisk det bedste bud på, hvad X-factor i virkeligheden er.

Morten Resen, tv-vært

Du viser mig vejen

Du har en sej morkrop, der giver liv

Du elsker instinktivt

Du giver tryghed

Mor og særligt sensitiv? Sådan passer du på dig selv

Du lærer mig at være menneske

Du er den ø, jeg altid kan vende tilbage til

Du er mit faste holdepunkt

Du elsker betingelsesløst

Åhhh – jeg lyder som min mor

Du kæmper og elsker – også i svære tider

Jeg bliver gang på gang fascineret over mødres vilje til at kæmpe for familien. Også dem, der har det svært, når børn sparker, slår og taler grimt. Alligevel elsker mødrene deres børn overalt på jorden, og de fleste er villige til at gå rigtig, rigtig langt for at være den bedste mor for deres børn.

Smilla Lynggaard, familierådgiver