Mandag: Rødspættefileter

Ingredienser:

400 g rødspættefileter

75 g hvedemel

1 tsk havsalt

Friskkværnet peber

1 sammenpisket æg

40 g smør

2 spsk. rapsolie

300 g sukkerærter

250 g champignon

1 spsk. rapsolie

1 tsk. mild karry

1 spsk. frisk revet ingefær

2 fed finthakket hvidløg

6 (ca. 200 g) forårsløg i skrå skiver

150 g skyllede friske spinatblade

1 spsk. soya

½ dl vand

1 tsk. havsalt

Tilbehør: 700 g nye kogte kartofler

Sådan gør du:

Bland hvedemel, salt og peber.

Del fileterne på langs. Vend dem først i melblandingen, derefter i det sammenpisket æg og tilsidst i melblandingen igen. Varm olie på en pande smelt smørret i olien, steg fileterne ca. 3 min. på hver side.

Fjern blomsten fra sukkerærterne.

Rens og skyl svampene og skær et kryds i toppen af dem.

Varm olie i en gryde. Kom karry i og lad det bruse af. Tilsæt ingefær og hvidløg. Steg det i ca. 1 min.

Tilsæt forårsløg og steg dem med ca. 1 min. Dernæst sukkerærter ca. 1 min. og tilsidst spinatblade ca. 1 min. Hæld vand og soya ved. Smag til med salt.

Anret grøntsagerne på et stort fad og læg fiskefileterne ovenpå.

Server med nye kartofler.

Tilberedningstid: Ca. 25 min.

Energifordeling:

Protein 23,6 %

Fedt 27,9 %

Kulhydrat 48,5 %