Mette Sommer taler ud om maratonfødsel: "Kejsersnit er fandme ikke for sjov"

Mette Sommer fortæller nu om sin fødsel, der endte med at strække sig over tre dage, inden en velskabt dreng kom til verden ved kejsersnit.

Artiklen er første gang bragt hos HER&NU. Dette er en redigeret udgave.

Den 12. september blev den tidligere 'Bachelorette'-deltager Mette Sommer og kæresten Kristian Lindegaard forældre for første gang.

Da parret annoncerede den længe ventede fødsel, som skete to uger over termin, afslørede hun samtidig, at hun var blevet både mor og kejserinde. Med dét sagt afslørede hun samtidig, at parrets velskabte søn, var kommet til verden ved kejsersnit, og nu forklarer hun så, at fødslen endte i akut kejsersnit.

Mette Sommer blev sat i gang tre dage inden sin fødsel, skriver hun i et langt opslag på Instagram til en række billeder.

"Det første billede tog jeg onsdag morgen den 11. september, efter jeg i to dage havde taget Angusta-piller, som skulle hjælpe min krop på vej i fødsel. Jeg havde ondt, men der skete ikke andet. Jeg var to centimeter åben. Til tjek på Rigshospitalet var næste skridt at tage vandet. Det blev taget klokken 14:10, og herefter begyndte veerne stille og roligt. Dog ikke nok, så jeg fik ve-drop. Herefter tog det ellers til og hold da op! Veer er for vilde," fastslår hun i opslaget og fortsætter:

"Omkring klokken 21 fik jeg epidoral, hvilket var virkelig tiltrængt. Jeg havde på dette tidspunkt stadig ikke åbnet mig yderligere end de to centimeter. Herfra blev der en lidt anden stemning hos især Krelle. Bassens hjerterytme lavede et dyk, for hver ve jeg fik. Jordemoderen slukkede ve-droppet, så han kunne få en pause og tændte det igen. Hans hjerterytme lavede dyk igen."

Herefter tog den ansvarlige jordemoder en beslutning, fortæller Mette Sommer videre i sit Instagram-opslag.

"Hun sagde: “Vi vil ikke gamble med lillemandens liv. Det hedder et akut kejsersnit, men det kan blive meget mere akut, hvis vi bliver ved sådan her”. Så de vurderede, at et kejsersnit var udvejen. Her var klokken 00. Vi snakkede længe med jordemoderen om, hvad der skulle ske, og hvordan det ville foregå."

Fantastisk oplevelse

Mette Sommer understreger endvidere i sit opslag, at hun følte sig fuldkommen tryg og rolig, hvilket hun takker personalet for. Alligevel var hun lidt skuffet.

Jeg var ked af ikke at få "den fulde oplevelse", og at min krop bare ikke ville samarbejde, men jeg er lykkelig for, at han nu ligger her på mit bryst. Kejsersnit er fandme ikke for sjov! Han kom ud en time efter med skrig og skrål og en kampvægt på 4575 gram og var 55 centimeter lang," skriver hun og slutter:

"Alt i alt var det en fantastisk oplevelse og fødsel. Jeg skulle lige igennem en masse prøvelser, men at det gik så fint og kontrolleret hele vejen igennem, er jeg så taknemmelig for."

Efter halvandet døgns indlæggelse kunne den lille familie tage hjem til sig selv, fordi Mette Sommer følte sig frisk, og amningen var kommet op at køre.

Læs hele opslaget herunder: