Sanne Søndergaard er bonusmor for to børn.

Sanne Søndergaard: ”Jeg har aldrig ønsket at få mine egne børn, men jeg var åben over for at få dem på gule plader”

Komiker og forfatter Sanne Søndergaard er bonusmor til to børn, men tror ikke, hun ville have været en god forælder, hvis hun havde fået sine egne. Det fortæller hun til Hendes Verden uge 30, som er på gaden nu.

For ni år siden mødte Sanne Søndergaard sin kæreste, Jonas, og med ham fulgte to børn. Personligt har hun aldrig drømt om at få børn, men hun var åben over for muligheden med en sammenbragt familie, selvom hun også mener, at dét er hårdt arbejde.

”Det er ikke fordi, det skal lyde nemt, for det er der intet, der er. At være bonusmor er jo lidt som at være storesøster, jeg har ansvar uden at have magt,” siger hun til Hendes Verden uge 30, som er på gaden nu.

Som bonusmor har Sanne Søndergaard dog ikke de samme forpligtelser, som Jonas og hans eks har: Sanne går ikke til forældremøder, og hun har ikke login til Aula. Den del ”slipper” hun for, ligesom det er børnenes forældre, der står for opdragelsen.

Ville have råbt ad sine egne børn

Til Hendes Verden fortæller Sanne Søndergaard, at hun tror, hun ville have været en ”ringe” forælder, hvis hun havde fået sine egne børn. Det skyldes blandt andet, at man holder lidt mere igen overfor bonusbørn, end man (muligvis) gør overfor sine egne:

”Jeg tror, jeg havde været en ringe forælder, hvis jeg havde fået mine egne børn. Man er jo nødt til at stoppe sig selv, inden man råber ad sine bonusbørn, og jeg ville sikkert have været mere tilbøjelig til at råbe ad mine egne,” siger hun.

Læs hele interviewet med Sanne Søndergaard på linket nedenfor. Her fortæller hun blandt andet også om, hvordan en sjov besked førte hende til Jonas og kærligheden, om en komikerbranche, hun sammenligner med et psykisk voldeligt forhold, og om at vokse op med en mor, der var badass feminist.