Her laves en stor portion frikadellefars, hvor ca. halvdelen gemmes til boller i karry til i morgen. Kog kødbollerne i dag efter anvisning (se opskrift boller i karry) og gem dem og suppevandet til sovsen i morgen, eller lav sovsen med det samme, så den bare skal varmes op i morgen.
Ingredienser:
600 g Svinefars 9-12%
1 stort revet løg
1 stort æg
Ca. 2 tsk salt
Ca. ½ tsk. peber
4-5 spsk. hvedemel (mærk efter konsistensen) eller 1½ dl. havregryn
Ca. 250 dl skummetmælk (mærk efter konsistensen)
1 svinebouillontern udrørt i ½ liter vand
3-4 spsk. Maizena
Ca. 10 g margarine (til sovs)
Ca. 800 g kartofler (Eller hvad I plejer at spise)
4 gulerødder
100 g ærter (frost)
Sådan gør du:
Rør fars, løg, æg, salt og peber sammen med elpisker (dejkroge) eller i hånden.
Tilsæt mel eller havregryn.
Tilsæt mælk lidt ad gangen til passende konsistens er opnået. Tilsæt evt. det sidste mel.
Lad hvile i køleskab i et kvarter (hvis tiden ikke er der, kan dette udelades).
Kog kartoflerne al dente.
Del farsen ca. halvt over og kog den ene halvdel til kødboller (se opskrift i morgen) og steg resten til frikadeller i margarine på panden.
Skær gulerødder i halve og kog dem møre.
Ærterne tilberedes som anvist på posen. (Børn plejer at være vilde med ærter…)
Sovs: Bring bouillon og vand i kog og tilsæt maizena, udrørt i lidt vand, lidt ad gangen til ønsket konsistens er opnået.
Smag til med salt og peber og tilsæt lidt kulør til sovsen for den ønskede farve.
Energifordeling:
Protein: 20,7E%
Kulhydrat: 55,4E%
Fedt: 23,8E%
Tip: Hvis du vil prøve noget andet end den almindelige version, så prøv at bland lidt hakket basilikum (eller tørret) i frikadellefarsen og et lille fed presset hvidløg. Server med tomatsauce og pasta eller kartofler til.