alberte kæseler akselsen Loppequriosa

Alberte elsker fine og finurlige loppefund: Se, hvordan hun bruger dem i sin indretning her

Siden Alberte var barn, har hendes forældre taget hende med på loppemarkeder, og da hun var blot 10 år gammel, ønskede hun sig sin første designklassiker. I lejligheden på 63 kvm i Odense kniber det derfor med pladsen til alle Albertes fund.

Engang var det Albertes forældre, der tog hende og søsteren med rundt til alle markederne. I dag bruger hun selv stort set hver eneste weekend i sommerhalvåret på at køre rundt.

"Vores lejlighed er kun på 63 kvm, så jeg har ikke plads til at beholde alt det, jeg ender med at købe," fortæller Alberte om sin store passion, som hun har fået ind med modermælken.

I den lille skråloftede lejlighed i Odense C har Alberte og Johan forvandlet det tidligere tørreloft til en hyggelig base, hvor alle Albertes skatte forenes med designklassikere og sarte pasteller.

2.jpg
Alberte i yndlingsmøblet Lille Petra fra &Tradition. Vil du se flere af hendes mange fund, så følg med på @loppequriosa, hvor hun sælger ud af alle ting, der ikke bliver plads til i lejligheden.

Den charmerende lejlighed med de synlige bjælker har gennemgået en mindre renovering, hvor parret især har haft genbrug og bæredygtighed for øje.

"Når vi renoverer, tænker vi altid i genbrug. Vi har tidligere revet et gammelt københavnerkøkken ned, men da vi var meget forelskede i lågerne, har vi genbrugt en af dem til vores skab på badeværelset," fortæller Alberte.

1.jpg
Det er især farvet glas, som fanger Albertes interesse, når hun går på loppejagt, og specielt Muranoglas og designs fra Holmegaard er et stort hit hos skattejægeren. Den lyseblå vase er fra Louise Roe og resten er vintage.

Kærlighed til klassikere

Alberte har altid haft en stor passion for indretning, og hun har siden barnsben været fascineret af design.

"Da jeg var 10 år gammel, ønskede jeg mig min første designerstol, som var den klassiske spisestuestol fra Charles Eames, og jeg begyndte også ret tidligt at samle på 7’er-stole," fortæller hun.

3.jpg
I det store alrum, hvor der både er køkken, spisestue og stue, har Alberte og Johan lavet et hyggeligt sofahjørne fyldt med designklassikere, farver og loppefund. Den ikoniske tremmesofa fra Børge Mogensen har parret købt på lauritz.com og efterfølgende ombetrukket, fordi den kom fra et rygerhjem og lugtede forfærdeligt. Sofabordene er fra Gubi og fletstolen fra Poul Kjærholm er købt billigt på DBA. Det runde spejl over sofaen er fra AYTM, plakaten er fra Plakatcentralen og puderne er fra Christina Lundsteen, Ferm Living og Bungalow.

Hendes forældre har haft stor indflydelse på hendes passion for design, og har altid investeret i klassiske designs og god kvalitet, som kan gå videre fra generation til generation.

4.jpg
Alberte er ikke så vild med at have et TV hængende, men hun har fundet en æstetisk løsning, hvor det bruges som et maleri i indretningen, når det ikke er tændt. Under det står stolen Lille Petra fra &Tradition og et sidebord fra Menu.

"Jeg elsker tanken om, at ting kan holde i mange år, og det kan det som regel, hvis det er god kvalitet. Jeg køber faktisk mange af vores designklassikere brugt, og at de gemmer på en historie, er bare en bonus," siger Alberte.

image7se2t.png
Den klassiske reol fra String bruges til opbevaring af en stor samling keramik, porcelæn og glas. Florakopperne og tekanden er fra Royal Copenhagen, den stribede kop er fra The Clay Play, den blå kande er fra Rörstrand og glasskålen er vintage.

De mange klassikere i det lille hjem er holdt i afdæmpede og tidløse farver, så parret sikrer sig, at de kan have dem i mange år, uden at blive trætte af dem. I stedet tilføjer Alberte og Johan en masse farver i form af plakater, tekstiler og vaser, da de elementer er lettere at udskifte, hvis parret har brug for lidt forandring.

7.jpg
Det store vitrineskab er fra Daneline, dog har Alberte opdateret det med nye greb fra Ferm Living. Vitrineskabet bruges til at udstille mange af Albertes yndlingsfund fra både Royal Copenhagen, Murano, Anna Von Lipa, Holmegaard og Bøhmisk Krystal.
6.jpg
Køkkenet er fra Ikea og holdt enkelt og klassisk. De mange spækbrætter er hjembragt fra forskellige rejser, bakken er fra Finn Juhl og glaskanden er fra Anna Von Lipa.

Passioneret skattejæger

Albertes kæmpe passion for loppemarkeder ses tydeligt på indretningen af samtlige 63 kvm.

"Jeg indretter helst med loppefund og brugte ting, da jeg først og fremmest elsker jagten på det særlige fund. Samtidig er det fedt at finde et møbel eller en vase til en god pris, og så elsker jeg tanken om, at flere har haft glæde af tingene før mig," fortæller Alberte.

8.jpg
Det store marmorspisebord fra Gubi har Alberte fundet brugt til 1/3 af nyprisen. Når hun jagter møblerne brugt, er det også fordi det giver hende mulighed for at bo med møbler, hun ellers ikke ville have råd til som studerende. Rundt om spisebordet står de ikoniske 7’er stole fra Arne Jacobsen, som Alberte har samlet på i mange år, og som hun for nyligt har fået ombetrukket. Pendlen er fra Gubi og den blå vase er fra Louise Roe.

Og selvom pladsen er trang, fortsætter hun med at gøre gode fund.

"Der er ikke mange flere kvadratmeter at sætte i stand i vores hjem, så mine drømme og indkøb retter sig mod vores næste hjem, hvor jeg forhåbentlig har flere kvadratmeter at boltre mig på. Derfor er vores kælder også allerede fyldt med køb, jeg ikke har kunne lade stå på et loppemarked og fund fra DBA, jeg ikke kunne lade gå til en anden," smiler Alberte.

9.jpg
For at få plads til både dobbeltseng og opbevaringsplads i det lille soveværelse står sengen inde i hjørnet. Den smukke væglampe fra Mantis bliver til kunst på lige fod med værkerne over sengen, der er af kunstner Merete Barker.

Hvem, hvad og hvor?

Alberte Kæseler Akselsen er 25 år og lærerstuderende. Johan Sier Hammershøj er 26 år og økonom. De bor i en taglejlighed på 63 kvm i Odense C.

@loppequriosa @alberte.kaeseler